Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü (MEM), 23 Kasım’da yaşanan Düzce merkezli depremin ardından, Bolu Güzel Sanatlar Lisesinin tedbir amaçlı boşaltıldığını açıkladı.

Haber: CANSU GÜRZ

Düzce’de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle bazı kamu kurumlarında hasar meydana geldi. Hasar alan binalardan bir tanesinin de Bolu Güzel Sanatlar Lisesi olduğu öğrenildi. Liseyle ilgili açıklama yapan Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okul binasının boşalttığını söyledi.

“BİNADA EĞİTİM FAALİYETLERİ SONLANDIRILMIŞTIR”

Yapılan açıklamada, “23 Kasım tarihinde Düzce merkezli yaşanan depremde oluşan bazı çatlaklar sebebi ile okul binası güvenlik ve tedbir amaçlı boşaltılmış, binada eğitim faaliyetleri sonlandırılmıştır. Deprem Performans Analizi ile ilgili ivedi olarak başlatılan çalışmalar ilgili kurumlarca sürdürülmektedir” denildi.

EĞİTİM EK BİNALARDA DEVAM EDİYOR

Öğrencilerin eğitimlerinin ise ek binalarda sürdüğüne dikkat çekilerek, “Bu süreçte eğitim öğretim faaliyetleri 2018 yılında deprem yönetmeliğine göre inşa edilen okul binasından bağımsız olan pansiyon binasında, konser salonunu ve eklentilerinde derslerin özelliği dikkate alınarak oluşturulan yeterli sayıdaki derslik ve atölyede devam etmektedir. Okulda spor salonu bulunmamaktadır. Kullanılan fiziki mekânlar, eğitim öğretimi aksatmayacak şekilde planlanmış olup eğitim öğretim sorunsuz bir şekilde devam etmektedir. Okul binası kullanılmadığı için öğretmen ve öğrencilerin eğitim öğretim faaliyetlerinin sürdüğü alanlara girmede korku yaşaması söz konusu değildir. Konu yakından takip edilmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Editör: TE Bilisim