Düzce ve Bolu’daki Doğa Koleji öğretmen ve çalışanları, Öncü Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından verilen 24 Kasım Öğretmenler Günü yemeğinde buluştu. 

Öncü Kültür ve Eğitim Vakfı, Bolu ve Düzce’deki Doğa Koleji öğretmen ve çalışanları için 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeni ile yemek düzenledi. Yemeğe Öncü Kültür ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Önder Tonyalı, Doğa Koleji öğretmenleri, çalışanları ve aileleri katıldı.

“BU GÜZEL GECE İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmak üzere kürsüye gelen Bolu Doğa Koleji İlkokul Müdürü Mümin Ali Aydın, “Bugün Türk öğretmeninin gurur günü. Öğretmenler insanlık tarihini en önemli mesleğidir. Öğretmenler, bireylere yaşamları boyunca ayakta kalmak ve işe yaracak bilgileri almalarına yardımcı olan ve toplumun sürekli önünde giden bir gönül eğilimidir. Öğretmenlik sadece öğretmek değil, öğrenmektir. Çocuklara öğretirken, öğrenmek. Yani öğrendikçe insan daha çok öğretmen olur. Öğretebilmek büyük bir sabır ve arzu ister. Mustafa Kemal Atatürk, ‘Öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir’ der. Öğretmenliğin yüceliğini bize en güzel şekilde tanımlar. Her insan öğretendir. Öğrencilik, öğretenleri zorlamaktır zaman zaman. Nasıl ki bir bina yapılırken sağlam temel atmak binayı inşa etmekten daha sancılı ise öğrencilikte böylesine sancılıdır. Sağlam temeller binayı daha özel kılacaktır. Bu sebeple öğretmenler, öğrencilerini sabır ve arzu ile öğretmeye iten. Özellikle günümüz şartların gerçek bir öğretmen olmak çok daha önemli bir hal almıştır. Öğretmenlerimizin yönlendirici ama tarafsız kılavuzlarını ülkemizin hemen hemen her yerinde görülmesini umuyoruz. ÖKEV’e ve Doğa Koleji’ne bu güzel gece için teşekkür ediyorum” dedi.

“GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN”

Ali Aydın’ın ardından kürsüye gelen ÖKEV Yönetim Kurulu Başkanı Önder Tonyalı, “Sevgili Öncü ailesi, bu kürsüye 22 yılda 22 kere çıkmış oluyorum. Öğretmenlerimiz 10 kişilik bir kadro ile 1998 – 1999 yılında, Türkiye’de kampüs okulculuğunun hiç olmadığı bir dönemde, bunu düşünerek kampüs okulculuğunun ilk temellerini atarak eğitim hayatına başladık. Bugün geldiğimiz noktada da 2003 yılında kurduğumuz vakıf ile de tüm okullarımızı vakıflaştırarak, yüzyıllar boyu geleceğe taşıma için adımlar attık. Bu adımlarla beraber geldiğimiz noktada Bolu ve Düzce’deki çocuklar en geç 6 yaşına kadar bir eğitimci ile tanışıyor. Hep bir öğretmen vardır. Siz çok kutsal bir görev yapıyorsunuz. Biz eğitimi, ticari bir kuruluş olarak değil, bir inanç ve ideal olarak yapıyoruz. Yaptığımız tesislerimizi veya eğitime yaptığımız tüm yatırımları ne kazanacağız değil, ne vereceğiz diyerek yapıyoruz. Mutlaka da karşılığında bir şeyler kazanıyoruz. Öğretmenimizi ve çalışanımıza değer veriyoruz. Çünkü bu grup ileriki yıllara, temiz insan yetiştiriyor. Ben dün akşam bir gurur daha yaşadım. Düzce Belediyesi kariyer günleri adı altında bir konferans ve  program veriyor. Bu konuşmacılar içinde 2 tane üniversite öğrencisi var. Çocukları gözüm ısırıyor. Biri Girişimcilik lisansı yapıyor diğeri de yine girişimcilik okuyor. İkisi de bizim okullarımızdan mezun. Yetiştirdiğimiz öğrencilerimizi yüksek yerlerde görmek büyük bir gurur. İyi ki varsınız. Gününüz kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ise öğretmenler tarafından hazırlanan gösterilere geçildi. Düzce Doğa Koleji öğretmenleri tarafından oluşturulan koro, sevilen Türkçe parçaları seslendirerek güzel bir müzik dinletisi yaptı. Koronun ardından sahneye çıkan Bolu Doğa Koleji Öğretmenleri, yaptıkları dans gösterisi ile yemeğe katılan herkesi eğlendirmeyi başardı.

Editör: TE Bilisim