Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında öğrencilerin eğitimlerine uzaktan devam etmesi, kırtasiye sektörünü olumsuz etkiledi. Her yıl okulların açılış sezonunda dolup taşan kırtasiyelerde bu yıl yoğunluk yaşanmadığı görüldü. Bolu’da Şan Kırtasiye İşletmecisi Hakan Uzun, “İçinde bulunduğumu  Kovid-19 salgını sürecinden dolayı bir belirsizlik var. Okullar 31 Ağustos’ta açılacaktı, şimdi ertelendi. Okulluların açılışına hazırlandık ama bu hastalık ortaya çıkınca okulların ertelenmesi bizi çok büyük sıkıntıya soktu” dedi.

 

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nca alınan karar doğrultusunda okullar, 31 Ağustos itibariyle uzaktan eğitime başladı. ​Geride kalan yılların aynı dönemlerinde en yoğun zamanlarını geçiren kırtasiyeciler, daha önceleri yaşanan müfredat değişiklikleri ve bu yıl Covid-19 salgınından dolayı zor günler yaşıyor.

Bolu’da uzun yıllardır faaliyet gösteren Şan Kırtasiye’de işletmeci Hakan Uzun, kırtasiyeci esnafının pandemi döneminden kötü etkilendiğini belirterek, okulların açılış sürecinde belirsizlik olduğunu, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan tarafından alınan kararları takip ettiklerini söyledi.

 

“ŞU ANDA BELİRSİZLİK VAR SÜRECİ TAKİP EDİYORUZ”

Şan Kırtasiye İşletmecisi Hakan Uzun, yeni sezon için şubat ayında malzeme alımı yaptıklarını ifade ederek, “İçinde bulunduğumu Kovid sürecinden dolayı bir belirsizlik var. Okullar 31 Ağustos’ta açılacaktı, şimdi ertelendi. Tabi biz hazırlıklarımızı yaptık. Okul malzemeleri için alımlarımızı çok erken yapıyoruz. Şubat ayı ve mart ayı gibi yeni sezon için bir sürü alışveriş yaptık. Okulluların açılışına hazırlandık ama bu hastalık ortaya çıkınca, okulların ertelenmesi perakendeci arkadaşları ve bizi çok büyük sıkıntıya soktu. Ödemelerimizi bu aylara verdik. Ona göre hazırlık yaptık” şeklinde konuştu.

 

“BİZİM İÇİN ÇOK SIKINTILI BİR SEZON OLACAĞI GÖZÜKÜYOR”

Sürecin kırtasiyeciler için sıkıntılı olacağının altını çizen Uzun, “Şuanda bir belirsizlik var. Ne olacak bilmiyoruz, süreci takip ediyoruz. Bakanlığımız çalışmalar yapıyor, alternatifler üretiyor. Hangi sınıflar eğitime başlayacak? Nasıl başlayacak? Belirsizlik var. Biz de bekliyoruz. Fakat bizim için çok sıkıntılı bir sezon olacağı gözüküyor” diye konuştu.

 

“ÜRÜN ALIRKEN ÖN DENETİMİ BİZ YAPIYORUZ”

Uzun, kırtasiye mağazasında hijyen ve mesafe tedbirlerine uyduklarına dikkat çekerek, “Biz mağazamızda bütün önlemleri alıyoruz. Dezenfektan stantlarımız var. Uyarı levhaları asıyoruz. Yerlere mesafe etiketleri yapıştırıyoruz. Mağazamıza aynı anda çok fazla müşteri almamaya dikkat ediyoruz. Ürünleri alırken de çok dikkat ediyoruz. CE belgeli, markalı, kaliteli ürünler bulunduruyoruz. Ürün alırken, ön denetimi biz yapıyoruz. Bunlara dikkat ediyoruz” dedi.

 

“YEREL ESNAFI TERCİH ETMELERİNİ RİCA EDİYORUZ”

pandemi döneminde insanlarda internet alışverişi alışkanlığının oluştuğunu aktaran Hakan Uzun; “Bu bir alışkanlık olarak herkesi etkiliyor. İnsanlar alıştığı için şuan her şeyi internetten alıyorlar. Biz, yerel esnaf olarak daha çok çeşit bulunduruyoruz. Müşteri ile birebir ilgileniyoruz. Ürünleri gösteriyoruz ama tabi ki insanlar virüsten dolayı pek dışarı çıkmak istemiyorlar. İnternetten alışveriş yapıyorlar. O da bizi çok etkiliyor. Elimizden geleni yapıyoruz, müşterilerimizi hazır bir şekilde bekliyoruz. Yerel esnafı tercih etmelerini rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

Editör: TE Bilisim