Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin “Bayrak Sevgisi” temasıyla başlayacağını duyurdu. Bakanlık, bu kapsamda okullarda milli birlik, beraberlik ve ortak aidiyet bilincini güçlendirmeye yönelik eğitim ve farkındalık çalışmaları yürütüleceğini bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen yazı doğrultusunda, öğrencilere Türk bayrağının tarihi, milli ve manevi değerine ilişkin bilgilendirmeler yapılacak. Okul binaları Türk bayraklarıyla donatılacak; bayrak sevgisi temalı resim, şiir, kompozisyon ve afiş yarışmaları düzenlenecek. Ayrıca sergiler ile sanatsal ve kültürel etkinliklere yer verilecek.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, söz konusu çalışmaların Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında öğrencilerin milli, manevi ve kültürel değerlerle bütünleşmiş, birlik, beraberlik ve kardeşlik bilinci gelişmiş bireyler olarak yetişmelerine katkı sunmasının hedeflendiği belirtildi.

Yürütülecek faaliyetlerin, “İstiklal Bayrakla, İstikbal Maarifle” anlayışı doğrultusunda bağımsızlığını bayrağından, geleceğini eğitimden alan bir milletin ortak iradesini yansıtması amaçlanıyor. Ayrıca “Yüreğimiz Bayrak, Geleceğimiz Vatan” yaklaşımıyla milli birlik ve vatan bilincinin pekiştirilmesi, “Ay Yıldız Göklerde, Birlik Kalplerde” mesajıyla bayrağın birleştirici ve kucaklayıcı anlamının eğitim ortamlarında görünür kılınması hedefleniyor.

Bakanlık, “Bayrakla Başlayan Okul, Birlikle Büyüyen Gelecek” vurgusuyla da Türkiye Yüzyılı vizyonu ekseninde güçlü millet ve güçlü istikbal idealini destekleyen bir eğitim iklimi oluşturulmasının amaçlandığını kaydetti.

Muhabir: Selda Selin Özbay