Olimpik yüzme havuzunda yapılan ilk ulusal müsabakada 555 yüzme sporcusu mücadele ediyor.

Haber: Oğuzhan Eke

Açılışının yapılmasının ardından faaliyete geçen olimpik yüzme havuzunda ilk ulusal müsabaka gerçekleştirildi. Farklı illerden gelen 11-12 yaşlarındaki kız ve erkek sporcular branşlarında en iyi süreyi yapmak için yarıştı. “11-12 Yaş Yüzme Ulusal Gelişim Projesi Ligi” adıyla düzenlenen yarışlara 16 şehirden, 80 kulüp 555 sporcuyla katılım gösterdi.

“YARIŞMAYI İLİMİZE ALMIŞ OLDUK”

Yarışmanın detayına ilişkin bilgi veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, “Yaklaşık 1 ay önce yüzme havuzumuzun açılışını Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu yapmıştı. Bu kapsamda biz gerekli bütün hazırlıkları Valimiz Sayın Erkan Kılıç beyefendinin destekleriyle tamamladık. Bu kapsamda da yüzme federasyonu başkanlığımızla görüşüp burada bir 11-12 yaş gelişim projesi kapsamında yarışmayı ilimize almış olduk” dedi.

“EN FAZLA KATILIMLI İKİNCİ İL OLUYORUZ”

Yarışmanın katılımcı sayısıyla Türkiye’de öne çıktığını belirten Güler, “3 gün sürecek bir yarışma takvimi var. Bu takvim sonrasında seçilecek sporcularımız finallere kalmış olacaklar. Aslında final öncesi son adım. Bolu için çok önemli bir organizasyon. Katılım sayısı olarak da baktığımızda İstanbul’dan sonra en fazla katılımlı ikinci il oluyoruz. Bolu ili özelinde 4 adet havuzun bulunması yüzme branşında çok sayıda başarılı sporcu yetiştirmemiz için de büyük bir kazanç. Böylesi organizasyonlara ev sahipliği yapmak, organizasyon tecrübemizi arttırdığı gibi sporcu yetiştirme adına da bizleri heyecanlandırıp aynı zamanda motive ediyor” ifadelerini kullandı.

Genç yarışmacıları aileleri de tribünden destekledi.

Editör: TE Bilisim