Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hizmete başlayan Omurga Hastalıkları Polikliniği, 8 Mayıs Pazartesi gününden itibaren hasta kabulüne başlayacak. Poliklinik ile ilgili bilgiler veren Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cengiz Işık Pazartesi ve Cuma günleri poliklinikte hizmet vereceklerini söyledi.

MEHMET FATİH YALINIZ

 

Daha önce Ortopedi alanında hizmet verdiklerini, polikliniği açtıktan sonra omurilik rahatsızlığı çeken hastalarla daha yakından ilgilenebileceklerini söyleyen Doç. Dr. Cengiz Işık, hasta memnuniyetini arttırmayı amaçladıklarını söyledi. Işık, “Daha önce 4 – 5 yıldır, bu konu hakkında hizmet vermekteyiz hastane olarak. Bizim amacımız bu polikliniği açarak, biraz daha hastaların hizmet almasında, bizim onlarla ilgilenmemizde, sürati arttırmak, hasta memnuniyetini arttırmak ve onlara daha çok yardımcı olmak için yapıyoruz bunu. Haftanın iki günü hizmet vermeyi düşünüyoruz. Pazartesi ve Cuma günleri elimizden geldiğince onlara omurga hastalıkları ile ilgili herhangi bir konuda skolyoz olur, kifoz olur, omurganın yıpranmaya bağlı olan sorunları olur, onlar hakkında yardımcı olmak için çalışacağız.” diye konuştu.

 

“Hastalara daha iyi hizmet verebilmek için polikliniği açtık”

Yeni açılan polikliniğin Pazartesi gününden itibaren hasta kabulüne başlayacağını ifade eden Işık, poliklinikle hastalara daha iyi hizmet vermeyi amaçladıklarını söyledi. Işık şunları söyledi; “Haftalık bizim gördüğümüz hasta sayısının neredeyse 3’te 1’i kadarı 40 – 50 civarı omurga hastalıkları ile ilgili. Biz bunları normal poliklinik, ortopedik poliklinik içinde değerlendirdiğimizde, zaman ayırmak, muayeneleri biraz daha uzun sürdüğü için sorun oluyordu. Hastalar da beklemek zorunda kalıyorlardı. Bu polikliniği ayırdık ve 8 Mayıs’tan itibaren, Pazartesi ve Cuma günleri bu polikliniği yapmayı planlıyoruz. Bizim amacımız burada hastaların arasında hem randevu arasında sıkıntı çeken omurga hastalarının ve hem de ameliyat ettiğimiz hastaların takibini daha rahat yapabilmek için bu ayrı polikliniği yaptık ki onlara daha iyi hizmet verelim. Haftada yaklaşık 3 – 4 civarında, omurga deformitesi ve hastalıkları ile ilgili ameliyatlarımız oluyor. Bu gün geçtikçe daha da artacak. Bu sayının hem artmış olması, hem de hastanenin artık bölgeye değil, Batı Karadeniz bölgesine, ayrıca yine İstanbul gibi, Manisa gibi illere de yayıldığı için mümkün olduğunca onlara daha çok hizmet vermek için böyle bir yola başvurduk.”

 

“25 Mayıs itibariyle ameliyatları yapacağız”

Omurga rahatsızlıklarında okula engel olunmaması için ameliyatları tatil dönemlerinde yaptıklarını söyleyen Işık, “Bizim daha çok uğraştığımız grup, skolyoz ve kifoz hastaları. Onlar biraz daha adolesan dediğimiz grupta yer aldığı için onları ameliyat edeceğimiz dönem yaz dönemi. Okul devam ederken ameliyatı pek önermiyoruz okuldan geri kalmasınlar diye. Mümkün olduğunca okullar etkilenmeyecek şekilde yapıyoruz. 25 Mayıs itibariyle de yine çocukların tatil dönemine girmesi ile birlikte omurga eğriliği, doğuştan olanların ameliyatlarını yapacağız. Skolyozda en sık gördüğümüz adolesan itiopatik dediğimiz grup. 10 yaşından sonra görülen nedeni belli olmayan skolyoz. Bunlarda eğriliğin tipi, derecesi ve hastanın kemik gelişim durumlarına göre tedavi uygulanıyor. Eğer kemik gelişimi devam eden bir çocuksa, eğriliği de 40 derecenin altındaysa, korse tedavisi uygulanabiliyor. Kemik gelişimi tamamlanmış kişilerde korse tedavisi etkili olmuyor.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim