(HABER: ASLI AKIŞ)- Millî Eğitim Bakanlığının Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği kapsamında ülke, il/ilçe ve okul genelinde ortak yazılı sınavlarının yapılacağını belirtmesi üzerine Bolu Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlüğü ve il sınıf/alan zümreleri tarafından konu soru dağılım tabloları hazırlandı.

Öğretmenlerin her ders için sınıfta yaptığı yazılılar, bu yıl ilk kez 81 ilde aynı anda merkezi sistemle yapılacak. Sorular, açık uçlu ve çoktan seçmeli olacak. 2023-2024 eğitim öğretim yılı 1. dönem ortak sınavları 26-27 Aralık'ta yapılacak. Her ders için 20 soru yöneltilecek. Ortak sınavlara gelmeyenler, mazeret sınavına girecek.

Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği kapsamında ülke, il/ilçe ve okul genelinde ortak yazılı sınavların yapılacağını bildirdi.

Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği'ne göre il/ilçe ve okul genelinde yapılacak ortak sınavlar öncesinde konu soru dağılım tabloları öğretim yılı başında her ders için il sınıf/alan zümreleri ve Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlüğü ile birlikte oluşturulup öğrencilerle paylaşılması gerektiğini de duyurdu.

Bu doğrultuda Bolu Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlüğü ve il sınıf/alan zümreleri tarafından konu soru dağılım tabloları hazırlandı. Okul genelinde yapılacak ortak sınavlar konu soru dağılım tabloları dikkate alınarak açık uçlu ya da açık uçlu ve kısa cevaplı sorulardan oluşacak.

SINAVLAR ORTAK YAPILACAK

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı'nda 6. sınıf Türkçe ve matematik dersleri ile 9. sınıf Türk Dili ve Edebiyatı, matematik derslerinin 1. dönem 2. sınavları ile 2. dönem 1. sınavları Milli Eğitim tarafından ülke genelinde ortak olarak yapılacak. Sınavların konu soru dağılım tabloları Bakanlık tarafından yayımlanacak.

“20 TANE ÇOKTAN SEÇMELİ SORU SORULACAK”

Ayrıca Bolu İlçe Millî Eğitim Müdürleri Kurulu'nda alınan karar gereği 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı'nda Bolu ilinde 7. sınıf fen bilimleri ve sosyal bilgiler derslerinin 1. dönem 2. sınavları il genelinde ortak olarak yapılacak. Ülke genelinde ve il genelinde yapılacak ortak sınavlarda 20 tane çoktan seçmeli soru sorulacak.

Temel Eğitim Kurumları Konu Soru Dağılım Tabloları için Tıklayınız.

Ortaöğretim  Kurumları Konu Soru Dağılım Tabloları için Tıklayınız.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ