(Haber: Oğuzhan Eke) – Gerede’de 2 bin civarında sığınmacı olduğunu öğrenen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Geredeli hemşehrilerime sesleniyorum. Belediye başkanınız, paranızı 2 bin sığınmacıya peşkeş çekiyor” dedi.

Bolu Valisi Erkan Kılıç, düzenlediği basın toplantısında, Bolu’daki geçici korunma statüsündeki Suriyeli sayısını, 4 bin 22 olarak açıkladı. Sayının yarsının Gerede’de ikamet ettiğin ifade etti. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da, Vali Kılıç’ın açıklamasının üzerine düzenlediği basın toplantısında Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ı eleştirdi.

Özcan, Bolu’daki sayının 4 bin civarın olduğunu bildiklerini, ancak yarısının Gerede’de ikamet etmediğine dair ellerinde bilgi bulunmadığını belirtti. Kılıç’ın açıklamasıyla, Bolu Merkez’deki sayının daha da düşük olduğunu öğrendiğinin altını çizdi. Gerede’de 2 bin civarında sığınmacı bulunmasına tepki gösterdi.

“GEREDE BELEDİYE BAŞKANI FARKLI BİR ZİHNİN ÜRÜNÜ”

Gerede Belediye Başkanı Allar’ın, sığınmacılara maddi destekte bulunduğunu ileri sürerek, “Gerede Belediye Başkanı farklı bir zihnin ürünü… Adam koltukta bir dönem daha oturabilmek için Gerede’deki her 10 kişiden 1 tanesi mülteci yaptı. Geredelinin parasını, Gerede’de çoluk çocuğun parkı için harcayacağı parayı, insanların yürüyeceği kaldırım için harcayacağı parayı, işte bu mültecilere peşkeş çekiyor” dedi.

“VERMEYİN BU ADAMA OY”

Geredeli vatandaşlardan, Allar’a oy vermemesini isteyen Özcan, “Gerede’nin nüfusu 20 bin zaten... 2 bin sığınmacıya kapıyı açmışsın. Tek derdi bir dönem daha başkan kalabilir miyim? İnşallah kalamazsın, Geredeli hemşehrilerime sesleniyorum. Sizin belediye başkanınız, sizin paranızı, sizin emlak vergilerinizi, su paralarını, işte bu 2 bin sığınmacıya peşkeş çekiyor. Vermeyin bu adama oy, nereye verirseniz verin. Niye çoluğunuzun, çocuğunuzun iaşesini başkalarına veren adamı belediye başkanı seçiyorsunuz? Bunlar çok seviyorlar mülteci beslemeyi,  halkın parasıyla mülteci beslemeyi ama gidine evinize alın besleyin denilince de kıllarını kıpırdatmıyorlar. Allah bunlara fırsat vermesin” ifadelerini kullandı. 

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ