Katıldığı televizyon programında konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı bir yemekte, CHP ile HDP’yi yakınlaştırmak istediğini nasıl anlattığını, kamuoyu ile paylaştı.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’dan TV100’de yayımlanan Kübra Par ile Farklı Açılar programının konuğu oldu. Programda merak edilenleri anlatan Özcan, 2012 yılında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımında gerçekleştirilen bir yemekte yaşananları kamuoyuyla paylaştı.

Özcan, Kılıçdaroğlu’nun yemekte yaptığı açıklamada, CHP’yi HDP ile yakınlaştırma girişiminin olduğunu açıkladığını belirterek, “40 yaş civarındaki milletvekilleri toplanıyorduk, yemek yiyorduk 15 günde bir. Parti içi sorunları konuşuyorduk falan. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da genel başkan, bu yemeğe lütfedip katılıyordu. 2 veya 3 yemeğin 1’ine katılıyordu. Bir gün Tokat milletvekilimiz, ‘Efendim, şu Yeni CHP ne demek, bunu bize bir anlatın.’ İşte Kemal Bey başladı anlatmaya, ‘Efendim biraz daha net anlatın.’ ‘Yani ortaokul çocuğunun anlayabileceği şekilde anlatın, Yeni CHP ne demek?’ Dedi ki orada, ‘Baykal bu partiyi, MHP ile merkez arasında bir çizgiye oturtmuş. Ben de oradan alıp’ dedi, BDP’ydi o zaman ki adı HDP’nin, ‘Oradan alıp, merkez ile HDP arasında bir çizgiye oturmaya çalışıyorum’ dedi” ifadelerini kullandı.

“ÖYLE BİR İMKÂN YOK, ÖYLE BİR TABAN DA YOK”

Kılıçdaroğlu’nun açıklamasına itiraz ettiğini dile getiren Özcan, “Ben derhal masada itiraz ettim. Sayın Baykal’ın yaptığı ne kadar doğruydu tartışılır dedim. Eleştirdiğim yönler var çünkü. MHP’ye çok benzemeye başlamıştı. Bunu eleştiriyordum. Ama sizin yapmaya çalıştığınızı bu taban asla kabul etmez. 6 okumuzdan birisi milliyetçilik olduğu sürece biz HDP veya BDP türevi partilere yanaşamayız. Öyle bir imkân yok, öyle bir taban da yok. Siz Cumhuriyet Halk Partisi tabanını tanımıyorsunuz diye Sayın Genel Başkana itiraz ettim. Sonra 27 sayfalık bir mektup yazdım. O günden sonra da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na hep muhaliftim. 4 kez imza toplandı, dördünde de imzayı toplayan ekibin başında ben vardım” diye konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE