Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan sosyal medya üzerinden paylaşımlarına devam ediyor. Bir seçmen olarak merak ettiği sorulara yanıt arayan Özcan, sandık görevlilerine seslendi.

Haber: Nilay Çelik

Başkan Tanju Özcan twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, sığınmacılara vatandaşlık verilerek oy kullandırıldığına dair tweet attı. Muhalefetin araştırma yapmamasından yakınan Özcan, bu konuyu bir seçmen olarak merak ettiğini belirtti.

“2018 YILINDA FARK SADECE 1.8 MİLYONDU”

Özcan, Recep Tayyip Erdoğan’ın nasıl bu kadar oy alabildiğine dair hesaplama yaptığını belirterek, “Kaç gündür hesap yapıyorum. Yaklaşık 5,5 milyon yeni seçmen oy kullandı. Buradan RTE’ye en fazla %30 oy çıktı. RTE’nin %60 ve üzerinde oy aldığı 3,5 milyon seçmen öldü. 2018 yılında fark sadece 1.8 milyondu. Bu durumda RTE, nasıl bu kadar oy aldı diye kaç gündür düşünüyordum ki aşağıdaki görüntüleri görünce iyice anladım” ifadelerini kullandı.

“KAÇ MİLYON SIĞINMACIYA VATANDAŞLIK VEREREK OY KULLANDIRDINIZ”

AK Parti’nin sığınmacılara vatandaşlık vererek oy kullandırdığı iddiasında bulunan Özcan, “Açık ve net soruyorum; AKP olarak kaç milyon sığınmacıya vatandaşlık vererek oy kullandırdınız? Peki, muhalefet neden araştırmadı, kaç milyon sığınmacının vatandaş yapılıp oy kullandırıldığını? Ben bir seçmen olarak merak ediyorum, bir zahmet sandık görevlileriniz doğum yerlerinden bakıversin” açıklamasında bulundu.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ