Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Akbay, Bolu Belediye Meclisi Ocak Ayı 1’inci oturumunda yaşanan olaylar için karşılıklı özür diledi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediyesi Meclisinin 2022 yılı ilk oturumunda, AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Akbay ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan arasında, sarf edilen sözler nedeniyle gerginlik yaşandı. Gerginlik, Grup Başkanvekili Akbay’ın, Başkan Özcan’ın talimatı sonrasında Meclisten çıkarılması noktasına kadar tırmandı.

“İSTENMEYEN BİR DURUM YAŞANDI”

Gerginlik sonrasında Ocak Ayı 2’nci oturumunda konu tekrar gündeme geldi. Söz alarak kürsüye gelen Akbay, “Tabi geçtiğimiz hafta istenmeyen bir durum yaşandı ama sanki bu tarafımca yaşatılmış gibi algılansa da… Sayın Başkan hazirun önünde söylüyorum, 2 buçuk 3 yıldır defalarca hem partimize hem şahsımıza ithamlarla, hareketlerle Mecliste ister istemez ortamı gerdiniz. Biz bu güne kadar sesimizi çıkarmadık. Bazen sesimizi yükselttik ama sizin şahsınızda makamı rencide edecek hiçbir kelime kullanmadık. Buna maksimum hassasiyet gösterdik. Kaldı ki biz burada Cumhur İttifakını, bir partiyi temsil ediyoruz. AK Parti ve MHP grubu olarak, ben de bu grubun grup başkanvekiliyim” dedi.

“SÖYLEDİĞİM SÖZLERDEN DOLAYI ÖZÜR DİLİYORUM”

Yaşananlar için özrünü dile getiren Akbay, “İnsanız, nefis taşıyoruz. Şimdi siz eğer ki bundan sonra konuştuğunuz kelime ve yaptığınız hareketlerden dolayı ve bundan sonra yapacaklarınızda dikkatli olmak adına özür dilerseniz, ben de size sarf ettiğim sözlerden dolayı özür dilerim. Konuştuklarımı biliyorum, ne söylediğimi biliyorum. Bundan sonra böyle bir şey yaşanmaması adına sizin de kendinize çeki düzen vermeniz adına… Ben Meclise yakışmayan bu tavırdan dolayı, söylediğim sözlerden dolayı, umarım devamı da gelir ben özür diliyorum” ifadelerini kullandı.

“KIRDIĞIM KONULARDAN DOLAYI ÖZÜR DİLİYORUM”

Başkan Özcan da Akbay’ın ardından konuyla ilgili konuşarak, “Ben de özrünüzü kabul ediyorum. Arkadaşlar zaman zaman hepimiz geriliyoruz. Biz burada bütün Bolu halkını temsil ediyoruz. Parti mensubiyetlerimiz ayrı. Biz de bazen geriliyoruz. Bazen üzülüyoruz, ben bizim de pişman olduğumuz şeyler söyleyebiliyoruz. Mesela yaptığım gaf gibi… Ben de sizi kırdığım konulardan dolayı özür diliyorum. Burada bir helalleşelim, geriye doğru bir sıfırlayalım. Bundan sonra eleştirilerimizi yapalım ama şu fark var ben sizi eleştirirken açık bir hakaret kullanmıyorum. O şekilde anlaşılıyorsa ondan dolayı da özür diliyorum. Bu konuyu artık geriye dönük helalleşelim. Ondan sonra eleştirilerimizi yaparız” şeklinde konuştu.

Karşılıklı dilenen özürlerin ardından Meclis normal seyrine döndü.

 

Editör: TE Bilisim