(HABER MERKEZİ) - Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, şehirde kullanılan kent mobilyalarını üretecekleri ve çevre illere satış yapacakları bir Kent Mobilyaları Üretim Tesisi kuracaklarını duyurdu. Özcan, “Tüm hazırlıkları tamamlandı. Üreteceğimiz yeni şehir mobilyaları ile Bolu’yu daha da güzelleştireceğiz.” dedi.

Özcan, üreten belediyecilik anlayışı ile yeni dönemde Aşağısoku Mahallesi’nde hayata geçirilmesi planlanan “Kent Mobilyaları Üretim Tesisi”nin detaylarını paylaştı.

ÜRETİME VE İSTİHDAMA DOĞRUDAN KATKI

Yaklaşık 2 bin 500 m2 kapalı inşaat alanına sahip olacak Kent Mobilyaları Üretim Tesisi; panel ve ahşap üretimi, montaj ve işleme alanında geniş bir yelpazede faaliyet gösterecek. Tesiste çardak, bank, kamelya, oyun grupları gibi akla gelebilecek her türlü şehir mobilyalarının üretimi yapılacak.

ÇEVRE İLLERİN İHTİYAÇLARINI DA KARŞILAYACAK

Bolu Belediyesi parklarda, caddelerde ve meydanlarda kullandığı tüm kent mobilyalarını bu tesiste üretip, Boluluların hizmetine sunacak. Tesis aynı zamanda bölgede bir ilk olacağı için Bolu’nun ilçelerinin ve çevre illerin ihtiyaçlarına da karşılık verecek. Bölgede kent mobilyası ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken iller tüm kent mobilyası ihtiyaçlarını buradan karşılayabilecekler.

Tesiste ayrıca ürünlerin sergilenebileceği showroom alanları ve kursiyerlere pratik eğitim imkânı sunacak atölyeler de yer alacak.

ÖZCAN: “TÜM HAZIRLIKLAR TAMAM”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kent Mobilyaları Üretim Tesisi projesi hakkında bilgiler verdi. Tesisin önemine ve Bolu’ya sağlayacağı katma değere dikkat çeken Özcan, “Marangozhanemizde çok çeşitli şehir mobilyaları üretebiliyoruz. Biz bunu daha da büyütelim, atölyeler kuralım ve ürettiğimiz mobilyaları da diğer beledilere satıp Bolu’ya istihdam ve katma değer sağlayalım istedik. Bu tesisi Aşağısoku’da kuracağız. Tüm hazırlıkları tamamlandı. Bu projeyi hayata geçirerek üreteceğimiz yeni şehir mobilyaları ile Bolu’yu daha da güzelleştireceğiz.” diye konuştu.

Editör: Servet GÖKÇEK