Bolu Emekli Subaylar Derneği Şube Başkanı Ahmet Şerafettin Yamaner Atatürk’ün 79’uncu ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Yamaner yayımladığı mesajında; “Fikir, duygu ve düşüncelerine sımsıkı sarılmamız gereken o büyük insan, en büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk' ü yabancı Devlet adamları ve yazarlar örnek alıyor” dedi.

TESUD Bolu Şube Başkanı Ahmet Şerafettin Yamaner 10 Kasım nedeniyle yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “79 yıl önce Atamızı kaybetmenin hala üzüntüsü içindeyiz. O’nun ani ve apansız aramızdan ayrılışı Türk Milletini derinden sarsmakla kalmamış, dünya üzerinde diğer milletler arasında da büyük bir yankı uyandırmıştır.

Fikir, duygu ve düşüncelerine sımsıkı sarılmamız gereken o büyük insan, en büyük komutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü yabancı Devlet adamları ve yazarlar örnek alıyor.

Atatürk çağını yaşayan Atatürk’e hayran kalan ve örnek olan ülkelerden Norveçliler; ne zaman zor bir işle karşılaşsalar, ne zaman zor duruma çözüm arasalar başları sıkışsa birbirlerine “MUSTAFA KEMAL GİBİ DÜŞÜN” derlermiş.Yani zorlukları Mustafa Kemal gibi düşünmek sureti ile yeneceklerine inanırlarmış.

Teşekkürler böyle düşünenlere.

İngiltere Başbakanı bakın o tarihte Parlamentosunda ne demiş.

“NEREDEN BİLEBİLİRDİM Kİ DÜNYA’YA  ÜÇ YÜZ DÖRT YÜZ  YILDA BİR GELEN DEHALARDAN BİRİNİN DE  TÜRKİYE’DEN  ÇIKACAĞINI”

Atatürk çeşitli dallarda ün yapan liderlerin bir mozaiğidir.

Kimi geldiği yerden alır büyüklüğünü, kimi ise geldiği yere büyüklük verir. Bu söz sanki Mustafa Kemal için söylenmiş bir özdeyiş gibidir.

Türkiye’nin yükselmesine karşı olanlar güçlerini birleştirmişlerdir.

Dış politikada da  Türkiye’nin menfaatlerini düşünen ılımlı, uyumlu ama Karakterli bir Politikanın yürütülmesi gerektiğine inanıyorum.

Çünkü bir Devletin kendi başına yaşaması mümkün  değildir.

Gelişmiş bir ülke, çağ atlamış bir millet istiyorsak Dünya Devletleri  ile yaşamak zorundayız.

Atatürk; Birey ve Toplumla ciddi ve ılımlı ilişkiler kurabilme özellikleriyle, devletler arası konularda üstün nitelikli bir önderdir.

ATATÜRK; Bütün olaylara bütünsel bakan bir vizyoner olarak tarihe geçmiştir.

Yaptığı savaşlarla hiç yenilgi yüzü göremeyen ATATÜRK’ ün  yurtdışında yankılar uyandıran başarıları onun Devlet Adamı niteliğinin  Askeri gücünden daha üstün  ve daha ileri görüşlü  olduğunu kanıtlamaktadır.

ABD de “KONGRE KITAPLIĞI” ında Atatürk hakkında binlerce kitap vardır.

Kendisi hakkında yazılan eserlerin  5000  sayıya ulaştığı görülmektedir.

Bu kitaplar bütün yabancı dillere çevrilmiştir.

Hiçbir  milletin büyüğü için bu kadar çok eser yazılmadığı bir gerçektir.

10 KASIMLARI boynu bükülmüş, yolunu ışığını kaybetmiş  acizlerin yası ile geçirilen bir gün olarak geçiremeyiz.

10 KASIMLAR; Milletçe ebedi liderimize en sevgi, saygı, şükran ve bağlılığımızı  tazeleme günleri olduğu  kadar  hız alma, yapılanları değerlendirme ve hesap verme günü olmalıdır.

Üniter yapımız ve rejimin temel değerleri bugün bir takım tehdit ve söylemlerle karşı karşıya kalmışsa  bilmeliyiz ki, Yüce Ulusumuzun  tek vücut halinde kenetlenmesini sağlayan ATATÜRK milliyetçiliğinden uzaklaşmalar başlamıştır.

Türk Devletini ortadan kaldırmanın en etkili  ve kolay  metodu Türk Milletini içten bölmektir.

Siyasi irade sahipleri bütün milleti ayırım gözetmeden, hangi siyasi düşünceye sahip olursa olsun bir şemsiye altına almalıdırlar.

Adalet mülkün temeli olduğuna göre bu temel sağlam kalmalıdır.

ATATÜRK; Çağının önde eğitim kurumlarından olan, Askeri öğrenim okullarından mezun olmuştur.

Ben Kuleli Askeri Lisesi’nden ve Kara Harp Okulu’ndan mezun oldum.

Kuleli Askeri Lisesi İstanbul’da Boğaz kenarında Çengelköy denilen semttedir.

Milli Bayramlarda Çengelköy’den vapura bütün Kuleli Talebeleri biner Bayramın yapılacağı o zamanın Dolmabahçe Stadı, Mithat Paşa Stadı sonra İnönü Stadı dediğimiz şimdiki Beşiktaş Stadına giderdik.

ATATÜRK’ ün hastalığı 1937 yılında teşhis edilmişti. SİROZ hastasıydı.

Hastalığı her geçen gün artıyordu.

29 Ekim 1938 Cumhuriyet Bayramı kutlamaları  için Ankara’ ya gitmek istedi ancak hastalık müsaade etmedi.

29 Ekim 1938 Cumhuriyet Kutlamalarından dönen Kuleli Askeri Lisesi  öğrencileri hep bir ağızdan Gemi Kaptanına  “KAPTAN ATAYA” tezahüratları ile  Çengelköy’de bulunan  Kuleli Askeri Lisesine gitmekte olan gemiyi Dolmabahçe’ye  yönlendirdiler.

YA YA YA – ŞA ŞA ŞA –BÜYÜK ATA ÇOK YAŞA tezahüratları Boğazı inletiyordu.

Atatürk’ün yaverleri, General ve Doktorlar Kılıç Ali Ata rahatsız olmasın  diye gemiyi uzaklaştırmaya çalıştılar.

Atatürk “Nedir bu sesler” deyip  cama yöneldi.

Ayakta duracak hali yoktu. Talebeleri göreceği şekilde sandalyeye oturttular.

Kuleli Talebeleri tezahüratlarına en yüksek sesle devam ettiler.

Bir kısım öğrenci Atatürk’ü yakından görmek için  denize atladılar.

Bütün savaşlardan zaferle çıkan En Büyük Komutan bu duygusal anlar karşısında göz yaşlarını tutamamıştır. Atatürk’ün  ilk defa ağladı anlardır.

Kuleli talebeleri arkasından 10 Yıl Marşını  söylemişlerdir.

Çıktık açık alınla on yılda her savaştan,

On yılda onbeş milyon genç yarattık her yaştan

Başta bütün Dünyanın saydığı  Başkumandan

Demir ağlarla ördük anayurdu dört baştan.

Kara Harp Okulu’nda da her 10 Kasım’da Atamızı anma törenlerinde yoklama yapılır.

1281 deyince öğrenci Burada der.

1282 deyince öğrenci Burada der.

1283 deyince Harbiye Talebeleri hep bir ağızdan yüksek sesle “İÇİMİZDE” diyerek Atamızın kalbimizde yeri olduğunu herkese duyurmak isteriz.

10 KASIMLARDA

Atatürk’ü şiirlerde, yazılarda, üzüntülü bir şekilde anarak geçiştirmek yerine, yaptıklarını;

Türk Gençliğine, Milli Eğitime ne kadar önem verdiklerini ve yapmamız gerekenleri dile getirerek görevlerimizi hatırlamalıyız.

-ATATÜRK’ ü anlamak; Cumhuriyet’e ve Onun Laik Demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan yapısına sahip çıkmak demektir.

-ATATÜRK’ ü anlamak; Kişisel çıkar ve ihtirasların etkisinden uzak bir şekilde Türk Yurdu ve Ulusu için çalışmak demektir.

-Bugün ATATÜRK’ ü anlamak; Atatürkçü düşünce sistemine bağlı olmak ve bu bağlılığı nutuklarda, söylemlerde ifade etmek değil bunları davranışlara ve uygulamalara yansıtmak demektir.

Ulusal sevinç ve kederde ulusa karşı sorumluluklarda karşılıklı sevgi ve saygı anlayışı içinde yüreklerimiz aynı kutsal amaçlar için çarptıkça ulusal bütünlüğümüzü ve temel değerlerimizi bozmak isteyen hiçbir güç emellerine ulaşamayacaktır.

Biz Emekli Subaylar olarak şundan kesinlikle eminiz ki TÜRK Silahlı Kuvvetleri sorumluluğunun bilincinde Cumhuriyet’in bekçisi olmaya devam edecektir.

Rahat Uyu Atam Huzur İçinde Yat.

En büyük Komutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü memleketi uğruna şehit olan ve ebediyete intikal eden silah arkadaşlarını rahmetle anarken sağ olan Gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler dileriz.”

 

Editör: TE Bilisim