Bolu Zirve Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Diş Hekimi Sait Samed Bulut, Ramazan ayında Ağız ve Diş Sağlığına dair önemli bilgiler vererek, Ramazan ayında beslenme sisteminin değişmesi, 24 saat içinde tüketilen öğün miktarının azalması nedeniyle ağız ve diş bakımına her zamankinden daha fazla özen gösterilmesine işaret etti.

Haber: Selda Selin Özbay

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte ağız ve diş sağlığımızla ilgili özelikle iftar ve sahur yemeklerinden sonra dikkat etmemiz gereken birçok konu var. Diş hekimi Sait Samed Bulut, sahur ve iftardan sonra mutlak surette dişlerin fırçalanmasın gerektiğini vurguladı. Bulut, Diş tedavisinin orucu bozup bozmadığının yanı sıra ramazan ayı boyunca diş tedavilerinin yapılacağını dile getirdi.

“DİŞLERİNİ FIRÇALAMASI MUTLAKA GEREKLİ”     

Bulut, “Ramazan ayında oruçlu olduğumuz dönemlerde bile dişlerimizi mutlaka fırçalamamız gerekiyor. Bazı hastalarımız bu macunun tadı orucu bozar mı diye içinde şüphe olan hastalarımız var. Onların bile en azından macunsuz bile olsa dişlerini fırçalaması mutlaka gereklidir. En azından sahurdan sonra ve iftardan sonra dişlerimizi macunlu olarak fırçalayalım. Kendimizi rahatsız hisseden içlerinde şüphe olan hastalarımızda en kötü ihtimalle macunsuz bir şekilde mutlaka mekanik olarak dişlerimizi fırçalamalıyız. Günde 2 ya da 3 kere mutlaka dişlerimizi fırçalamamız gerekiyor. Ramazan ayı boyunca da bunu ihmal etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“RANDEVU ALARAK TEDAVİLERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Oruçluyken diş tedavisinin yapıldığını belirten Diş hekimi Sait Samed Bulut,  “Oruçluyken diş tedavileri diyanetin söylediğine göre herhangi bir sıkıntı yaratmıyor. Biz randevulu sistemi ile çalışıyoruz. Randevu alarak tedavilerimize devam edeceğiz. Problem yaratan işlemler olabilir. Mesela kanamalı işlemler, diş çekimi gibi işlemler problem yaratabilir. Çok acil bir durum değilse onları erteleyebilirler. Acil durum ise mecburen orucumuzu sıkıntıya sokabilir. Geçtiğimiz yıl iftardan sonrada bazı zorunlu durumlarda açmıştık. Bu sene henüz onun planını yapmadık. Ama zorda kalındığı durumlarda haftanın belirli günlerinde açmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim