(HABER: BURHAN YEŞİLTAŞ)-Bolu Muhtarlar Derneği ve Bolu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu organizasyonunda düzenlenen Şampiyon Köyler Ligi Futbol Turnuvası büyük bir çekişme ve heyecana sahne oldu. Alıçören Köyü ile Banaz Köyü arasında oynanan final maçını Banaz Köyü 1-0 kazanarak şampiyon oldu.

Bu yıl ikincisi düzenlenen turnuva maçlarındaki mücadele ve heyecan profesyonel ligleri aratmadı. Süper Lig havasında geçen maçlar kıran kırana gerçekleşti. Şampiyon Köyler Ligi Futbol Turnuvasında final karşılaşmasının ardından ödül töreni düzenlendi.

foto galeri gif

Ödül törenine, Bolu Valisi Erkan Kılıç, Ak Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, Ak Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, Milliyetçi Hareket Partisi Bolu İl Başkanı İlhan Durak, İyi Parti Bolu İl Başkanı Burhan Aktaş, Bolu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemalettin Metin, Bolu Futbol İl Temsilcisi Hasan Aksay, Ülkü Ocakları İl Başkanı Cihan Özkalem, Bolu Muhtarlar Derneği Başkanı ve Ketenler Köy Muhtarı Fikret Özen, Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Merkez İlçe Başkanı Hakan Aydın, İyi Parti Bolu Merkez İlçe Başkanı Murat Güler ve çok sayıda davetli katıldı.

“Amacımız turnuvada birlik ve beraberliği sağlamaktı”

Ödül töreninde ilk olarak Bolu Muhtarlar Derneği Başkanı Fikret Özen bir konuşma yaptı. Özen, turnuvanın amacının gençleri kaynaştırmak olduğunun altını çizerek; “28 köy takımı ile bu turnuvaya başladık. 2023 yılında 48 takıma çıktı. Bur turnuvaya başlarken amacımız köyün içindeki gençleri kaynaştırmaktı. Bunu başardık. Turnuvaya katılan köy takımlarının gençlerini diğer köy takımı gençleriyle kaynaştırmaktı. Bunu da başardık. Köyler arasında ve köyler içinde çok büyük bir birlik ve beraberliğe sebep oldu. Muhtarlar derneği olarak köylerimizde hacet bayramlarını yaylalarımızda şenliklerimizi Bolu’da tün turnuvalarımızı gerçekleştirdik. Karaçayır adeta 19 ağustosta başlayan bugün 15 Eylül itibariyle 26 günde 136 takım karşı karşıya geldi. Amacımız turnuvada birlik ve beraberliği sağlamaktı” dedi.

“48 tane köyün sporcularına seyircilerine hepsine çok teşekkür ediyorum”

Özen’n ardından Bolu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemalettin Metin söz aldı. Metin şöyle konuştu: “Biz Bolu’da 12 ay sporu hiç bitirmedik. Salon sporları olsun, futbol olsun bu özel organizasyonlara katkısı olan öncelikle 48 tane köyün sporcularına seyircilerine hepsine çok teşekkür ediyorum.”

“Tribünde çalışılmış tezahüratlar duyuyoruz”

Metin’in ardından AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, duygularını paylaştı. Güner, turnuvaya katılan tüm takımlara mücadelelerinden dolayı teşekkür ederek; “Güzel bir atmosfer var. Atmosferin böyle olacağını tahmin etseydik Bolu spor stadyumunda seyrediyor olsaydık diye de içimizden geçirdik. Tebrik ediyorum bütün takımları öncelikle. Tribünde çalışılmış tezahüratlar duyuyoruz, amigolar var. Tebrik ediyorum. Öncelikle turnuvaya katılan takımları. Bugün burada mücadele eden ter döken bütün takımlarımızı tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Turnuvada emeği geçenleri tebrik ediyoruz”

Güner’in ardından ise Milliyetçi Hareket Partisi Bolu İl Başkanı İlhan Durak, haziruna seslendi. Durak, Milliyetçi Hareket Partisi olarak her akşam turnuvayı izlemeye geldiklerini aktararak; “Öncelikle bu programda emeği geçen başta Muhtarlar Derneği Başkanımız, bu işe öncelik eden köydeki, akil insanlara ben teşekkür ediyorum. Burada milli beraberlik, neşe, coşku hepsi var. Süreç boyunca ilk eklemelerden başlayıp, Milliyetçi Hareket Partisinin Vekili ve yöneticileri hep burada vatandaşlarımızın ve köylülerimizin yanında oldu.  Bu turnuvanın bir farkındalık kattığını düşünüyorum. Gerçekten talep çok fazla belki de burada 5 binden fazla kişi var. Bu turnuvanın özelde bir anlamı var. Buradan küçük bir gelirde olsa asrın felaketi dediğimiz deprem bölgesine aktarılıyor. Buda turnuvaya ayrı bir farkındalık katmaktadır” dedi.

“Bolu Belediye Başkanı olarak gurur duyuyorum”

Durak’ın ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan protokole hitap etti. Özcan, turnuvada emeği geçen herkese teşekkür ederek; “Geçen yılda çok çalışma yapılmıştı bu yılda. Kim destek verdiyse Allah razı olsun. Köylerimizin bu müsabakaların abu kadar insan beni neden özel olarak mutlu ediyor. Örneğin Tekke köyünden Bolu’ya yerleşmiş çok sayıda vatandaşımız var. Bu vesile ile buraya geliyorlar ve buralı olduklarını hatırlıyorlar. Çocuklarında birbirini tanıma fırsatı buluyor. O yüzden benim açımdan çok özel ben Bolu Belediye Başkanı olarak gurur duyuyorum. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.  

“Turnuva önümüzdeki dönemde daha kapsamlı ve profesyonel olacak”

Özcan’ın ardından ise Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Milletvekili İsmail Akgül bir konuşma yaptı. Akgül, önümüzdeki dönemde turnuvanın daha kapsamlı ve planlı olması hususunda çalışmalar yapacaklarını belirterek, Bugün bu enerjiyi bize verdiğinizden dolayı ayrıca teşekkür ederim. Bugün bu ortamda olmanın bu enerjinin bu birlikteliğin görmenin mutluluğu içindeyiz. İnşallah önümüzdeki dönemde daha kapsamlı ve profesyonel olacak. Birlikteliğimiz daim olacak inşallah” dedi.

“Turnuvanın kaybedeni yok herkes kazandı”

Akgül’ün ardından Ak Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek ise turnuvanın kaybedeni olmadığının altını çizerek; “Bolu için muhteşem bir gece yaşıyoruz. Bize bu güzelliği yaşatan 48 köyümüze, katılan sporcu kardeşlerime canı gönülden şükranlarımı sunuyorum.  Gerçekten güzel bir kadro. Bu güzel olayın gerçekleşmesine vesile olan emek veren herkese teşekkür ediyorum. Turnuvanın kaybedeni yok herkes kazandı” ifadelerini kullandı.

“Bolu’nun bir spor kenti olduğunu bir kez daha gösterdik”

Tören son konuşmayı Bolu Valisi Erkan Kılıç yaptı. Kılıç, Bolu’nun spor kenti olduğunu herkese gösterdiklerini belirterek, “Emeği geçen başta Muhtarlar Derneği Bolu Şube Başkanına ve diğer muhtarlarımıza katkı veren herkese kurumlarımıza teşekkür ediyoruz.  Bolu’nun bir spor kenti olduğunu bir kez daha gösterdik. Mücadele eden takımlarımızı kutluyorum” dedi.

Protokol konuşmaların ardından turnuvayı şampiyon olarak tamamlayan Banaz Köyü kupasını, Bolu Valisi Erkan Kılıç’ın elinden aldı. 

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ