(Haber: Oğuzhan Eke) - Cumhuriyet Halk Partisinin 48 yıl sonra yeniden göreve başladığı Seben’de belediye başkanı seçilen Uygar Oturakdaş, mazbatasını aldı.

Seben’de 2024 Mahalli İdareler seçimleri sonucunda, yüzde 52 oy oranına ulaşan Cumhuriyet Halk Partisi Seben Belediye Başkan Adayı Uygar Oturakdaş, yeni belediye başkanı olarak seçildi. Seben’de 48 yıl sonra Cumhuriyet Halk Partisinin zaferiyle göreve başlayan Oturakdaş, Bolu Adliyesinden belediye başkanlığı mazbatasını aldı. Oturakdaş’a CHP Seben İlçe Başkanı Latif Uymaz ve belediye meclis üyeleri eşlik etti.

“HİZMET EDEBİLECEĞİMİZİ ÖĞRENMENİN SEVİNCİNİ YAŞATTI”

Oturakdaş, Seben’e hizmet etmek için yetkilendirilmiş olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Kazanmak tabi ki insana iyi hissettiriyor ama ilk etapta kendimizden daha çok, çevremizde bizim için gönül vermiş insanların mutlu olması, sevinmesi bizi daha çok sevindirdi. Biz memleket sevdalısı olduğumuz için memlekete hizmet edebilmenin, daha doğrusu daha yetkili ve etkili bir şekilde hizmet edebileceğimizi öğrenmenin sevincini yaşattı. O anlamda mutluyuz tabi ki. Uzun yıllar sonra da bu şekilde bir kazanım veya bir yarışı tamamlamış olmamız bizi ayrıca mutlu etti” dedi.

“SİSTEMLİ ŞEKİLDE ÇALIŞIR HALE GETİRECEĞİZ”

Oturakdaş, Seben’e daha iyi hizmet etmenin yollarını arayacaklarını belirterek, “İlk etapta belediyemizi belediye personelimizle birlikte daha etkili, daha güler yüzlü bir şekilde, daha sistemli şekilde çalışır hale getireceğiz. Bolu Belediyesi ile irtibatlarımızı, ilişkilerimizi daha kuvvetlendirip, Seben’e hizmet etmenin daha güçlü yollarını arayacağız” ifadelerini kullandı.

“NELER YAPILMASI GEREKTİĞİNİ BİLİYORUZ”

Seben’de yapılması gerekenleri iyi bildiklerini ifade eden Oturakdaş, “Projelerimiz zaten Sebenli olmamız, Seben’de çalışmış olmamız, Seben’de halen hayatımızı devam ettiriyor olmamız, uzun yıllardır… Seben’de neler yapılması gerektiğini biliyoruz, ben dahil, Seben’de olması gerekenleri herkes biliyor. Tabi ki bu imkanları biraz da zorlayarak çevremizden Devlet projelerinden, belediyelerimizden imkanlarımızı zorlayarak yapmaya, hayata geçirmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE