Haber: Aslı Akış

Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, sürdürülebilirlik projeleri doğrultusunda tarım ve turizm kenti olma noktasında hedeflerini belirterek ilçeyi topraklarına çıkmaya davet etti. Özbağ; “Sularımız termal alanda Bolu’nun en büyük havzasıdır. En değerli, en sıcak sularına sahiptir ve kesinlikle beş yıldızlıdır” dedi.

“Tek eksiğimiz genç nüfus”

Sürdürülebilirlik proje kapsamında tarımsal hedeflerinden bahseden Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ sözlerine şu şekilde devam etti: “Göreve geldiğimiz 14. yılın içindeyiz. Belediye olarak komple Seben’i tarım ve turizm kenti olma noktasında programladık. Sürdürülebilirlik projelerimiz doğrultusunda tarımsal bir sürü hedefimizden bahsettik. Sulu tarım ve damlama sulama ürünlerin değiştirilmesi bunların başında geliyor. Tek eksiğimiz burada çalışacak genç nüfus. İlçeyi topraklarına sahip çıkmaya davet ediyoruz. Diğer taraftan turizm ile ilgili yatırımlarımız ve sürdürülebilir tarımla 14 yıldır devam ediyor. Orman Bakanı ile beraber 20 milyon yıl öncesine ait fosilleşmiş ormanımızı ve ağaçları ortaya çıkardık. Kaplıcalarda sondajlar yaptırdık. Sularımız termal alanda Bolu’nun en büyük havzasıdır. En değerli, en sıcak sularına sahiptir ve kesinlikle beş yıldızlıdır. Bundan sonraki sürecimiz yatırımcı aramakla devam edecektir”

“Seben Gölü hayalimizle hayata geçmiş projedir”

Türk dünyasına Seben’i göstererek geri dönüşümler aldığını etkinliklerin devam edeceğini belirten Özbağ; “Seben’deki Nevruz Tepesi dünyada tek. Nevruz tepesindeki festivallerimizi etkinliklerimizi uluslararası boyutlarda yapmak için adımlarımızı attık. Bunlardan biri Solaklar da oluşturduğumuz sanat köyüdür. Türk dünyasından bestekârları 15 gün süre ile Türksoy ile Bolu Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz himayeleriyle orada ağırladık ve Türk dünyasına Seben’i gösterdik, harika döngüler aldık. İnşallah bundan sonraki süreçte Türksoy ile Bolu Valiliğimiz ve Bolu Belediyemizle beraber bu etkinliklerimizi devam ettireceğiz. Elma festivali de bunlardan birisi. Bolu’ya doğru gelirken Abant’ın yedi katı büyüklüğünde Seben Gölü tamamen bizim dönemimizde bizim hayalimizle Bolulu bürokratların desteğiyle Bolu İl Genel Meclisi desteğiyle hayata geçmiş bir projedir. Geçtiğimiz günlerde de orda bir etkinlik düzenledik. Sebenliler buluşması. Türkiye Deniz Kanosu Şampiyonası hem bizim turizmimize hem de tarımımıza hayat verecek. Seben gölü bize değil Kıbrıscık, Dörtdivan ve Bolu’ya gitmek için mutlaka Bolu’dan ya da Dörtdivan’dan, Kıbrıscık’tan Seben’den geçmeniz gerekir Bolu turizme direk etki yapacak bir yer yine tarımsal sulama alanı 120 milyonu ihale gölden yapıldı. İl Özel İdaresi görevi DSİ’ye devretti. DSİ ihalesini yaptı, Seben ile ilgili harika fikirlerimiz var yine gölün sayesinde Seben’e İzzet Baysal Meslek Yüksek Okulu kazandırdık. İki yüze yakın öğrencimiz vardı önümüzdeki yıl 250 -300 civarına çıkacak. Barınma ile ilgili sorunlarımızı kredi yurtlar bölge İl Müdürümüz ile beraber inşallah çözüyoruz. Yurdun kapasitesini önümüzdeki yıl biraz arttıracağız” dedi.

“SEBEN’DE İNŞAAT OLARAK İKİ BÜYÜK PROJEMİZ VAR”

Başkan Özbağ, Belediye bütçesi ile projelerine devam edeceğini belirterek; “Seben turizminden bahsederken Kartalkaya’dan da bahsedelim. Kartalkaya’yı dünya biliyor. Kartalkaya’yı biraz daha tanıtarak, özen göstererek bir şeyler kazanarak Seben’imizi bir nebze göz önüne çıkarmaya çalışıyoruz. Belediye bütçesi ile şu an Seben’de inşaat olarak iki büyük projemiz var. Biri Kongre Merkezi ve çok amaçlı salon diğeri Solaklı kaya evlerinin bulunduğu alanda taş restoran kaya evleri seyir terasları ile buluşuyor. Alaaddin Yılmaz bey’e bir kez daha teşekkür ediyorum. İnşallah becerebilirsek camdan Safranbolu’daki gibi bir cam teras kazandıracağız ve tüm yürüyüş spor gezi severlere orada ağırlayacağız. Seben için çalışmaya ve koşmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim