(HABER MERKEZİ) - Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik elemanları tarafından seralarda denetim ve kontrol çalışmaları devam ediyor.

İl Tarım ve Orman Müdürü Zekeriya Ar, seralarda kontrol ve denetim çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek, “Birim alandan yüksek verim elde etmenin yanında mevsimsel koşulların dışında ürün yetiştirme alternatifi ile günümüzün gözde yetiştiricilik alanlarından biri olan seralarımızda kontrol ve denetim çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.

Yüksek verim elde etmenin yanında kaliteli ve sağlıklı ürün elde etmek için bitkilerimizin de sağlıklı ve hastalıklara karşı dirençli olması önem arz etmektedir. Bu bilinçle yaptığımız kontrol çalışmalarımızda üreticilerimize hastalık ve zararlılarla ilgili ayrıntılı bilgilendirmeler de teknik personelimizce yapılmaktadır.

Ziyaretlerimizde kültürel, kimyasal, biyoteknik mücadele yöntemleri ve pazara çıkarmadan önce son derece önemli olan son ilaçlama ile hasat arasındaki süre hakkında detaylı bilgilendirmeler yapılmaktadır. Üreten Bolu’muzun üreten çiftçilerinin ürünleri bol, kazançları bereketli olsun” dedi.

Editör: Servet GÖKÇEK