Balıkçı tezgahlarında fiyatlar düştü. Av yasağından önceki son pazarda balıkçı Engin Yıldız fiyatlar ve yasakla ilgili bilgiler verdi.

Haber: Nilay Çelik

Av yasağının 15 Nisan’da başlayacak olması balık fiyatlarına yansıdı. Fiyatlar bir önceki balık pazarına oranla düştü.  Ramazan ayının girmesi ve sezon sonuna gelinmesi nedeniyle pek çok kayık avlanmayı bıraktı.

Tezgahlarda balık fiyatları; Hamsi, İstavrit ve Sardalya 50 TL, Uskumru 70 TL, Çipura ve Levrek 140-150 TL, Alabalık 60 TL, İthal Palamut 40 TL, Norveç Somonu 400 TL, Kaya Levreği 180 TL, Sarı Kanat 250 TL, Deniz Çipura 190 TL, Karadeniz Somon 150 TL’den alıcılarını buldu.

“FİYATLAR TABİ RAMAZAN DOLAYISIYLA DÜŞÜK”

Balıkçı Engin Yıldız, güzel bir sezon geçirdiklerini belirtti. Yıldız, fiyatların ramazan dolayısıyla düşük olduğuna değinerek, “Fiyatlar normal.  Malum artık sezon, ramazan ayına girmesiyle artık pek rehavet kalmadı. Ondan dolayı da sezon öncesi de avlanmayı bırakan birçok kayık var. Talepte yok, balık pek yok. Fiyatlar tabi ramazan dolayısıyla düşük yani. Çok yüksek değil. Hamsi 50 TL, istavrit 50 TL, sardalya 50 TL, uskumru 70 TL, diğer balıklarda çipura ve levrek 140-150 bandında o şekilde satışa sunuyoruz. Son pazar, Cuma günü yasak başlıyor. Nasipse Eylül 1 sezonu açacağız. Yasaktan sonra pek bir fiyat artışı olmaz çünkü yasaktan sonra pek o kadar balıkçılıkta olmaz. Küçük kayıklar çıkacak av yapacaklar. Çünkü onlar çok büyük kayıklar gibi av yapamadığı için fiyatta pek yükselme olmaz. Pek rehavette olmaz. Bu bantta gider fiyatlar. Bu sezon güzeldi. Palamutla başladık. Arkasından hamsi, istavrit, çinakop. Güzel bir sezondu, boldu. İyi bir sezon geçirdik” şeklinde konuştu.