Balıkçı tezgahlarında çeşit arttı, fiyatlar yükseldi, vatandaş tezgahlarda bütçesine uygun balık aradı. Balıkçı Emre Yıldız, fiyatlarla ilgili bilgiler verdi.

Haber: Nilay Çelik

Ramazan ayının başlamasının ardından Bolulu vatandaşlar alışveriş yapmak için Bolu pazarının yolunu tuttu. Tezgahlardaki balık çeşidinin bollaşması balıkçıların ve halkın yüzünü güldürse de balık avı sezonunun bitmesine az kaldı. Av yasağı 15 Nisan itibarıyla başlayacak. Fiyatlar ise sezon sonuna doğru yükselişe geçti. Tezgahta, Mezgit 80 TL, İstavrit 70 TL, Uskumru 70 TL, Hamsi 70 TL’den satıldı.

“FİYATLAR BİRAZ YÜKSELDİ”

Balıkçı Emre Yıldız, tezgahlardaki durumun iyi olduğunu belirterek; “Balık tezgahlarında son durum iyi. Sezon bitiyor. 15 gün kaldı sezonun bitmesine. Yine sezonun bitmesine yakın olmamıza rağmen her çeşit balığımız var tezgahımızda. Fiyatlar biraz yükseldi, sezonun sonuna geldiğimiz için ama çok yüksek derecede diyemem. Hamsi 70 TL oldu iri hamsimiz. Mezgit 80 TL, istavrit 70 TL, uskumru 70 TL, bu bantta gidiyor. Normal fiyatlar. Vatandaşa uygun. Bu sene hamsiyi 30 TL’den de sattık.  Tabi 30 TL ile 70 TL arasında fark ama sezon sonu geldi artık normal bu fiyatlar” şeklinde konuştu.

3-82-101-12

Editör: Servet GÖKÇEK