Havaların ısınmasıyla beraber pazarda ürün çeşitliliği arttı. Vatandaşların çoğu fiyatları uygun bulsa da tezgahta fiyatı yüksek sebze meyveye rastlamak mümkün.

Haber: Nilay Çelik

On bir ayın sultanı Ramazan'ın gelişi Bolu pazarını hareketlendirdi. Ramazan ayının ilk günlerinde pazarın hareketlenmesi pazarcıların yüzünü güldürdü. Pazar fiyatlarını değerlendiren vatandaşların bazıları memnun bazıları ise şikayetçi oldu.

Alışveriş için pazarın yolunu tutan Tülay Özcan; “Bu hafta fiyatlar çok güzel. Daha önce 35,40 liraydı. Ama bu hafta çok uygun. 1 kilo alacağımıza yarım kilo alıyoruz” dedi.

Cengiz Narin, “Benim için baya normal gibi fiyatlar. Biz aile olarak o kadar kalabalık değiliz. Yani alabiliyoruz” şeklinde konuştu.

Fiyatları pahalı bulan Bade Gül Özcan; “Her zaman ki gibi pahalı buluyorum. Biraz almaya çalışıyoruz işte gücümüzün yettiği kadar. İnşallah düzelir. Düzelmesini umut ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

“FİYATTA İYİ KALİTEDE İYİ”

45 yıldır pazarcılık yaptığını ifade eden Halil Abdi, piyasanın iyi olduğunu belirterek meyve sebze fiyatlarına değindi.

Abdi, “45 yıllık esnafım. Şuanda Pazar fiyatları gerçekten iyiydi. Hele ki domates çok iyi. Sebze, salata biraz yüksek. Mevsim normallerinde diğerlerinin hepsi iyi. Elma mandalina 17 TL. Şuan piyasa gerçekten iyi. Gıda biraz yüksek. Kahvaltılık fiyatları yüksek. Ama sebze meyve çok iyi. Şimdi emeklilerde zam aldı ya. Geçen seneye göre fiyatlar çok iyi. Geçen sene portakal 12,15, 17 TL idi. Fiyatta iyi kalitede iyi. Finike portakal fiyatları iyi. Geçen sene pandemi vardı. Pandemiden doğru yüksek olabilir. Bu sene çok güzel sorup alamayan yok. Çünkü fiyatlar çok güzel” açıklamalarında bulundu.

Editör: Servet GÖKÇEK