İzzet Baysal Şükran Günleri kapsamında, ebru sanatçısı Sibel Yıldız imzalı eserlerin Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) yararına sergilendiği ‘Suyun Yüzeyinden Yüce Gönüllere Sergisi’ Bolu Belediyesi Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi’nde açıldı.

Haber: Aslı Akış

İzzet Baysal Şükran Günleri kapsamında ebru sanatçısı Sibel Yıldız imzalı eserlerin ZİÇEV yararına sergilendiği ‘Suyun Yüzeyinden Yüce Gönüllere’ sergisinin açılış törenine Bolu Vali Yardımcısı Dr. Abdullah Abit Öztoprak, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, İzzet Baysal Sosyal Sorumluluk Ödülü sahibi Mebrure Bağışgil, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, Türk Sanat Müziği Ses Sanatçısı Ayşe Taş başta olmak üzere çok sayıda davetli ve sanatsever katıldı.

Sergi açılışında konuşma yapan, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, eserlerini ZİÇEV yararına bağışlayarak örnek bir davranış sergileyen Sibel Yıldız’a teşekkür etti.

Özcan’ın konuşmasının ve kurdele kesiminin ardından protokol üyeleri, davetliler ve sanatseverler sergideki eserleri Sibel Yıldız ile birlikte gezerek eserler ve uygulanan tekniklerle ilgili bilgiler aldı.

Sergiyi Sibel Yıldız ile birlikte gezen, uygulanan teknikler ve eserler hakkında bilgiler alan İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal örnek davranışlarından dolayı Sibel Yıldız’a teşekkürlerini paylaştı.

“FIRSAT BULDUKÇA TABLOLARIMIZ BAĞIŞLAYARAK KATKI SUNACAĞIM”

Ebru sanatçısı Sibel Yıldız, İzzet Baysal Şükran günlerinde yapmış olduğu eserlerin sergi açılışından duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Ben eserlerimi ZİÇEV’le paylaştığım için çok memnunun. Bolumuzun babası olarak adlandığımız İzzet Baysal günlerine denk gitmesi ayrıca mutluyum. Hepimiz İzzet Baysal’ı örnek olarak güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ben ebruyla 20 yıldır uğraşıyorum, hatta 22 yıldır. Çok severek icraat ettiğim bir sanat dalı bu. Geleneksel ebru tekniği ile çalışıyorum. 80 civarından sanat eseri sergilendi. Yerimiz kısıtlı olduğu için biliyorsunuz 2 salonumuz var. Diğer salonda başka sergi olduğu için hepsini sergileme imkanım olmadı. İnşallah fırsat oldukça farklı kurumlar yararına da tablolarımı bağışlayarak bu etkinliklerimize devam etmek itiyorum. Bütün geliri ZİÇEV’e bağışlama kararı aldım. Çokta mutlu oldum. Çünkü oradaki çocuklarımızın ne kadar emek verilerek yetiştirildiğini tanık oldum. Ne kadar gelişime ve aşama kaydettiklerini biliyorum. Bütün bolu halkını da davet ediyorum bu tür etkinliklere bu vesile ile.” ifadelerini kullandı.

“Suyun Yüzeyinden Yüce Gönüllere Ebru Sergisi” Bolu Belediyesi Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi’nde 04 Haziran 2023 tarihine kadar sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

sergi5sergi6sergi4sergi3sergi2sergi1sergi-3

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ