Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici, yaptığı açıklamada, Bolu’nun lise kontenjanlarının artışıyla birlikte LGS’de, Türkiye’deki en şanslı il olarak değerlendirilmesinin altında yatan başarıya dikkat çekti. Gezici, elde edilen başarının bir mücadelenin sonucu olduğunu ifade ederek, Eğitim-Sen ve velilerin gösterdiği çabanın altını çizdi.

Haber: Ömer Çetinaslan

Bolu’da, Lise Geçiş Sınavı(LGS) ile tercih okula yerleşecek her bir öğrencinin, yerleşme şansının %24,8’e yükselmesi ile Bolu, Türkiye’nin en şanslı ili olarak değerlendirildi. Buna göre Bolu’da, sınava giren her 4 öğrenciden biri istediği okul türüne yerleşme şansı elde etmiş oldu. Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici, Bolu’daki kontenjan artışını şans değil, başarının sonucu olarak değerlendirerek, elde edilen başarıda Eğitim-Sen’in ve velilerin çabasına dikkat çekti.

Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici, yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemiz ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle olağanüstü günler yaşıyoruz. Salgında yaşamını yitiren tüm yurttaşlarımız ve emekçilerin anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Bu süreçten; akılla, bilimle, vicdanla ve dayanışmayla çıkacağımıza inanıyoruz.

“ŞANS DEĞİL BİR MÜCADELENİN SONUCU”

Bu zor günlerde LGS’ye girecek öğrenci ve velilerimizle güzel bir haberi paylaşmak istiyoruz.

Bu yıl ilimizde sınavla öğrenci alan bir Anadolu Lisesi eklenmesi ile birlikte; 2019’da sınavla 540 öğrenci alınırken, bu yıl 242 kişi yani eklenerek yani % 44,2 artışla 782 öğrenciye yükselmiş oldu. Geçen yıl istediği okul türüne girme şansı 13,8 iken bu yıl %24,8 oldu. Yani her 4 öğrenciden 1’i istediği okul türüne yerleşme şansı elde etmiş oldu. Ve Türkiye’nin en şanslı ili olarak değerlendirildi. Ancak biz bunu şans olarak değil bir mücadelenin sonucu olarak görüyoruz.

“İLİMİZ VE ÜLKE GENELİNDE YÜZLERCE ÖĞRENCİ MAĞDUR OLDU”

2 yıl önce Liseye geçiş sisteminde yapılan değişiklikle birlikte, ilk günden itibaren genel merkezimiz ve şubelerimizce bu değişikliğin öğrenci ve velilerin taleplerine rağmen yapıldığını duyurmuştuk. Okul türü ve kontenjanları, maalesef öğrenci ve velilerimizin tercih davranışlarına göre değil, siyasal iktidarın ihtiyaçları yönünde belirlenmişti. İlimizde ve ülke genelinde yüzlerce öğrenci mağdur olmuş, en temel hakları olan istediği okul türüne girebilmek için mücadele etmek zorunda kalmıştık.

“SİZ TARİHE BİR NOT VE MEMLEKETE KOCAMAN BİR UMUT BIRAKTINIZ”

Bu mücadele; tüm kamuoyunun takip ettiği gibi çocuklarının hayallerinden vazgeçmeyen veliler ve öğrenci ve velilerimizin eğittim hakkı için onların sesi olan ve Birlikte kazanacağız demekten bir an vazgeçmeyen Eğitim Sen ‘in mücadelesiydi. O süreçte velilerimiz hep şunu söyledi; Biz çok üzüldük. Fakat biz kazanırsak önümüzdeki yıllarda veliler ve öğrenciler biraz rahat eder istedikleri okul türüne yerleşebilirler. Biz de kendilerine; siz tarihe bir not ve memlekete kocaman bir umut bıraktınız dedik.

Eğitim Sen olarak; Bu zor günlerde liseye geçecek öğrencilerimize ve velilerimize bu müjdeyi vermemizi sağlayan, çocuklarının geleceğinden ve hayallerinden vazgeçmeyen, emek veren tüm velilerimize tekrar tekrar teşekkür ederiz. Bu müjde sizin, bizim, bu müjde hepimizin. Birlikte kazanacağız.”

Editör: TE Bilisim