Bolu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası 42. Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Genel kurulda mevcut başkan Orhan Fırat rakibine 145 oy fark yaparak 2. kez seçilerek güven tazeledi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın genel kurulu Necip Fazıl Kültür Merkezinde gerçekleşti. Genel kurulda Bolu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Orhan Fırat, Bolu Yazıören Köyü Muhtarı Abdullah Özkan birlikte yarıştılar.

Genel kurula Bolu Belediye Başkanı, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Bolu TSO Başkanı Türker AteşİYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, oda başkanları ve Bolu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası üyeleri katıldı.

Genel kurul programı başkanlık divanı teşekkülü, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Genel kurulda yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporları okunması ve müzakeresi, gelir gider hesabının kabulünün ardından açılış konuşmalarına geçildi.

Bolu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasında seçim heyecanı yaşanırken, 4 yıllık Başkan Orhan Fırat, genel kurulda yaptığı konuşmasında, pandemi döneminde şoför esnafının yaşadığı sıkıntılardan söz etti ve mağduriyetlerini gidermek için yapılan oda faaliyetlerinden bahsetti.

Fırat, 2018 yılında görevi teslim aldığını ifade ederek; “Ben ve ekibimdeki ana destur seçimden seçime değil de seçimden sonra sahaya inmek esnaflarımızı ziyaret etmek oldu. Sizlerde takdir edersiniz ki her gün 1 ya da 2 adet işyerini dolaşarak bilgi alışverişinde bulunduk, sorunlarını ve şikayetlerini dinleyerek, yapılacaklar konusunda ilgili kurum ve kuruluşlarla istişarelerde bulunduk” dedi.

“SEKTÖRÜMÜZ ÇOK CİDDİ YARA ALMIŞTIR”

KOVİD-19 Pandemisi ile birlikte esnafların yanlarında olduklarını vurgulayan Fırat; “Kovid salgını döneminde az da olsa belediyemizden araç başı 1.000 TL Halk Otobüslerine maddi yardım aldık.  Dünyayı ve ülkemizi ciddi şekilde tehdit eden CORONA virüsü ve buna bağlı olarak uygulanan Kovid tedbirleri sayesinde sokağa çıkma yasağı olan zamanlarda ilk defa ilimizde nöbetçi taksi uygulaması yaptık ve üyelerimizin ihtiyacı olan dezenfektan ve maske ihtiyaçlarını bir süre üyelerimize ücretsiz temin ettik. Maalesef Kovid tedbirleri kapsamında okulların kapanması, halk otobüsü, servis araçlarının % 50 kapasiteye düşürülmesi gibi sektörümüz çok ciddi yara almıştır.” şeklinde konuştu.

“BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Orhan Fırat, büyük bir aile olarak hedeflerini tek tek paylaştı gece gündüz demeden çalıştıklarını kaydetti. Fırat;  “Biz Kamyoncu, Kamyonetçi, Minibüsçü, servis aracı işletmecisi, Özel Halk Otobüsü, Taksici, Nakliyeci, Oto Galerici, Oto Kurtarıcısı, Oto kiralamacı esnaflarımız olarak çok büyük bir aileyiz. Hedeflerimiz, üyelerimizin toplumun ekonomik, sosyal ve siyasal oluşumunda hak ettiği yeri alması esnaflarımızın daha çağdaş ve güçlü yapıya kavuşmasını sağlamaktır.  Bu amaçla geçtiğimiz dönemde üyelerimize sürekli hizmet vermek yol göstermek onlara yardımcı olmak amacı ile gece gündüz demeden hep birlikte uğraştık. Başta kamu kurum ve kuruluşları, Esnaf Kefalet Koop. Meslek odaları temsilcileri, ilgililer ile görüşerek sorunlarımızın çözümünü bulmaya çalıştık.” İfadelerini kullandı.

“GENEL KURULUMUZ HAYIRLARA VESİLE OLSUN”

Genel kurulun hayırlara vesile olması temennisinde de bulunan Fırat; “Bu duygu ve düşüncelerle yapacağımız genel kurulumuzun sizden almış olduğumuz güçle ve destekle hepimiz için hayırlı olmasını diler yeni dönemde de sizlerin desteğiyle daha güzel şeyleri beraber başaracağımız umut ediyor saygılar sunarım, genel kurulumuz hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

ÖZKAN, ODA ÜYELERİNE SESLENDİ

Genel kurulda söz alarak üyelere seslenen Bolu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkan adayı Bolu Yazıören Köyü Muhtarı Abdullah Özkan, “19 yıldır minibüsçülük ve nakliyecilik yapan bir ailenin evladıyım. Köroğlu birlik taşıyıcılar kooperatifin üyesiyim. 2012-2018 yılları arasında Köroğlu birlik kooperatifi yönetiminde bulundum. 8 yıldır Yazıören köyü muhtarlığını yapmaktayım. Bolu da tarımsal alanda birçok yeniliğe öncülük ederek ilimizde hizmet etmekteyim. En önemlisi çocukluğumdan bu güne sorunlarının mutluluklarının konuşulduğu camianın içinde büyüdüm” dedi.

“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”

Özkan, taksiciler, kamyon şoförleri ile minibüs ve halk otobüsçülüğü yapan üyelere görece gelmesi durumunda yapacaklarını aktararak;  “Odamızın üyesi taksici arkadaşlarım;  Duraklarınızda her hangi bir sorun olduğunda güçlü bir yönetim olarak. Yanınızda olacağız. Yönetime geldiğimizde halk otobüslerinin sorunları için üyelerimizin daha iyi hizmet ve daha iyi kazanç elde etmesi için var gücümüzle çalışacağız.

Şehir içi ve şehirlerarası çalışan kamyon şoförü arkadaşlarımız; ilimizde araçlarının yaşadığı park sorunu odaya ait tır parkından daha iyi faydalanmaları sağlanacaktır. Oysaki odalar biz üyelerin ihtiyaçları için vardır. Odanın imkânlarını; öncelikle oda üyelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda yararlandıracağız. Bunların içinde galericiler çekiciler ve odaya bağlı tüm üyelerimizin takdirini kazanmak için gece gündüz var gücümüzle çalışacağız. Ucuz tarife piyasa yapan ve korsan taksicilik yapanların oda olarak karşısında olacağız.

Taksici arkadaşlarım; ilimizin yeni plaka ihtiyacı olduğunda belediyemiz ile istişare yaparak üyelerimizin menfaatlerini gözeterek hareket edeceğiz.

Sayın otobüs minibüs ve halk otobüsçülüğü yapan üyelerimiz; hepimiz büyük umutlarla elimizdeki /avucumuzda neyimiz varsa satıp aldığımız s plakalar ' hepimizin derdi olmuştur.

Artık bu sorun yönetime geldiğimizde odamızın ve üyelerimizin sorunu olarak ele alınacaktır. S plakalarımızın değer kazanması için mevcut olan kooperatif şirket ve üyelerimizle bir araya gelip toplantı yapacağız.” İfadelerini kullandı.

“SORUNLARI ANLATMAYA DEĞİL, ÇÖZÜM OLMAK İÇİN DESTEĞİNİZİ ALMAYA GELDİK”

Özkan, konuşmasının sonunda sorunları anlatmaya değil çözmeye talip olduklarını dile getirerek; “Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım buraya sorunları anlatmaya değil, çözüm olmak için desteğinizi almaya geldik. Hepinizi saygı ve selametle selamlıyorum Allah’a emanet olun sağ olun var olun.” dedi.

Konuşmaların ardından oy kullanımına geçildi. Yaklaşık 1034 delegeden seçime 479 delege katıldı. Seçim sonucunda mevcut başkan Orhan Fırat, 311 oy alarak yeniden seçilirken, rakibi Abdullah Özkan ise 166 oyda kaldı. Seçimde 2 oy ise geçersiz sayıldı.

Orhan Fırat başkanlığında yeni dönem için oluşan Bolu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın Yönetim Kuruluna İrfan Ünal, Seyfettin Sarıarslan, Muzaffer Çimen, Alaattin Arduç, Çetin Öztürk, Abdullah Bahtiyar, İlhami Ortakçı, Bayram Güneç seçildiler.

Denetim kurulu üyeleri: Ruşen Karakaş, Erdal Uludağ, Murat Çiftçi getirildiler.

 

Editör: TE Bilisim