SOL Parti Bolu Milletvekili Adayı Sinan Cantürk, vatandaşlara çağrıda bulunarak, “SOL Parti olarak sizlerden oy istiyoruz. Diyorlar ki oyumuz boşa gider; biz de diyoruz ki devrimcilere verilen oy asla boşa gitmez” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 28. Dönem milletvekilliği seçimleri öncesinde  SOL Parti’den vatandaşa çağrı yapıldı. SOL Parti Bolu Milletvekili Adayı Sinan Cantürk, Bolulu vatandaşlardan oy istedi. Atılan oyların boşa gitmeyeceğinin altını çizen Cantürk, Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu için de destek talebinden bulundu. Cantürk’ün açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

 “SOL PARTİ OLARAK SİZLERDEN OY İSTİYORUZ”

“Parlamento seçimlerinde SOL Parti olarak sizlerden oy istiyoruz. Diyorlar ki oyumuz boşa gider; biz de diyoruz ki devrimcilere verilen oy asla boşa gitmez. Barajlarla çevrelenmiş, milletvekili sayısına indirgenmiş bir siyaset anlayışı 12 Eylül’ün mirasıdır. Bunu reddediyoruz. Bugüne kadar barajı aşsın diye A Partisine, karşı taraf kazanmasın diye B Partisine ya da C Partisine oy verdik. Tek bir vekil önemli dedik ama inanmadığımız vekiller seçildi ya da karşı Parti’ye geçti.”

 “SOL PARTİ EZİLEN EMEKÇİ HALKLARIN PARTİSİDİR”

“Bu kez inandığımız fikre, inandığımız partiye yani SOL Parti’ye oy verelim. SOL Parti devrimci bir geleneğin; 12 Mart’ta 12 Eylül’de askeri diktatörlüklere direnenlerin; 20 yılı aşkındır siyasal İslamcılara karşı mücadele edenlerin partisidir. SOL Parti ezilen emekçi halkların partisidir. SOL Parti boyun eğmeyen kadınların gençlerin partisidir. Parasız eğitim ve sağlık talebini dile getiren kamu emekçilerinin sesidir. Laiklik kavgasının, tarikat rejimine son vermek isteyen ilerici halkın sesidir. Halkın çıkarlarını, kamuculuğu savunan işçilerin sesidir.”

 “1 OY KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA, 1 OY SOL PARTİ’YE”

“SOL Parti, devrimci gençlerin elindeki Bağımsız Türkiye bayrağıdır. Halklar arasındaki kardeşliğin ve dayanışmanın, barışın, umut dolu bir geleceğin müjdecisidir. Sınıfsız sömürüsüz bir dünya özlemine verilen tek bir oy bile boşa gitmez. Bu ülkenin devrimcileri tarihleriyle bugünleriyle kendilerine verilen desteği, oyu boşa çıkarmadılar, çıkarmazlar. SOL Parti’nin gücü, örgütlü mücadelesi seçim sonrasında da bu topraklardan gericiliğin, sömürünün söküp atılmasının tek güvencesi olacaktır. 1 oy Kemal Kılıçdaroğlu’na; 1 Oy haklarımız ve geleceğimiz için, yarınlarımız için mücadeleye, Deniz’lerin, Mahir’lerin İbrahim'lerin elli yıllık devrimci mücadele geleneğine; SOL Parti’ye.”

Editör: Oğuzhan EKE