Yorgun bir milleti ayağa kaldırdı, batmış bir ülkeyi kalkındırdı ve bu ülkenin evlatlarına "Benim naçiz vücudumu bir gün elbet toprak alacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" diyerek bu vatanı emanet etti.

10 Kasım 1938… O günden bugüne 82  yıl geçti.  Ancak yüzyıllar da geçse yalnızca askeri deha olarak değil, devrimleriyle de tarihe geçen büyük devlet adamı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 82. yılında da  saygı, sevgi, minnet ve büyük bir özlemle anılıyor.

“Kim Atatürk öldü diyebilir? “Ölmeyen Mustafa Kemal, yarattığı milletin, yaptığı vatanın, her yerde haysiyetini yükselttiği insanlığın ta içinde ebediyen yaşayacaktır. Türk milletine, Türk vatanına ve bütün insanlığa hizmet edenler, Mustafa Kemal’in asil varlığını kendilerinde bulanlar olacaktır.”

Kişiliği ve fikirleriyle bugün hala kalbimizde en büyük yere sahip olan, ilke ve inkılaplarıyla bize özgürlüğün en medeni halini bırakan, ülkemize renk, ışık ve mutluluk veren, bugünümüzü ve geleceğimizi bilgeliğiyle, şefkatiyle, ileri görüşlülüğüyle şekillendiren Ata'mız... Öyle hikayeler yazdın ki hepimizin hayat kitabının baş cümlesi hep sen oldun, kalbimize öyle bir damga vurdun ki içimizden ölümün bile silemediği bir tutku oldun…"

"Dünya, bir "adama" aşıktır.

O adam da Mustafa Kemal Atatürk'tür.

Seni her geçen gün artan Sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz”

Editör: TE Bilisim