Borazanlar Mahallesi’ne yapılacak cami için basın mensupları ile bir araya gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Her kesimden birileri karşı çıktı. İnançlı bir insan sosyal demokrattır. O yüzden, ‘Sosyal demokrat bir adam nasıl cami yapar?’ diyenlere ben sadece gülüp geçiyorum. Cahil bu insanlar” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Belediye Meclisi’nde gazetecilerle bir araya geldi. Borazanlar Mahallesi’ne yapılacak cami hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Özcan, dikkat çeken “sosyal demokrasi” açıklamalarında bulundu. Sık sık Kuran-ı Kerim’ de yer alan ayetler ve Hz. Muhammed’in Hadis-i Şerif’leri hakkında bilgi veren Özcan, sosyal demokrat birinin cami yaptıramayacağını söyleyenler için, “Cahil” ifadesini kullandı.

“HER KESİMDEN BİRİLERİ CAMİ YAPILMASINA KARŞI ÇIKTI”

Kendisini Atatürk Milliyetçisi olarak niteleyen Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Bu camiyi yapmaya kalkınca her kesimden birileri karşı çıktı. Bir kısmı bizim camiyi yapma düşüncemizi kıskandı, çeşitli bahaneler getirdiler. Bir kısım ‘Sen sosyal demokratsın, sosyal demokrat bir belediye başkanı nasıl cami yapar’ diyen solcular oldu.  Ben Atatürk’ün tanımladığı anlamda Türk milliyetçisiyim, ulus devletten yanayım. Ben sosyalist değilim, Marksist değilim, Komünist değilim, Türk milliyetçisiyim ve sosyal demokratım. Peki, benim sosyal demokrasiye olan inancım nereden geliyor? Okuduğum, kendisinin sosyal demokrat olarak nitelendiren yazarların kitaplarına, isimlerine, arkadaşlarım sosyal demokrat diyor kendisine bende diyeyim diyerek değil” dedi.

“HZ. PEYGAMBER, DÜNYAYA GELMİŞ EN BÜYÜK SOSYAL DEMOKRAT”

Üniversite yıllarında Kuran-ı Kerim’in Türkçe mealini ve Hz. Peygamberimizin Hadis-i Şeriflerini okuduğunu dile getiren Belediye Başkanı Özcan, “Üniversite yıllarında Kuran-ı Kerim’in Türkçe mealini okudum. Sonra Aziz Peygamberimizin Hadis-i Şeriflerini okudum. Orada gördüm ki aslında Allah-u Teâla kitabıyla, ayet-i kerimeleriyle sosyal demokrat olmayı kullarına emrediyor. Hz. Peygamber, dünyaya gelmiş geçmiş en büyük sosyal demokrat, neden bunları söylüyorum, sosyal demokrasinin evrensel ilkeleri falan diyorlar, nedir bu?  Sosyal adaletten yana olmak, eşitlikten yana olmak dayanışmadan yana olmak toplumsal dayanışma” ifadelerini kullandı.

İNANÇLI BİR İNSAN SOSYAL DEMOKRATTIR”

İnançlı kimsenin sosyal demokrat olacağını belirten Başkan Özcan, “Şöyle bir düşünün Hz. Allah, Kuran-ı Kerim’de fitre vermeyi zorlunu kılmış. Zekat İslam’ın şartlarından bir tanesi zaten. Zengine diyor ki, ‘Malının 40’da birini paylaşacaksın.’ Kiminle paylaşacaksın, yoksul insanlarla paylaşacaksın. Kurban kesiyorsan, bunu paylar halinde ihtiyacı olan insanlara dağıtacaksın. Hz. Peygamber’imiz ne diyor aslında? Bütün sosyal demokrasi ilkelerini bence en temel sözüdür hadisi şerif. ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir.’ İşte arkadaşlar, ‘Ben sosyal demokratım’ diye kendimi nitelendirmemin temel sebebi Kuran’ı Kerim, Hz. Allah’ın emirleri ve Hz. Peygamber’in hadisi şerifleridir. Ben sosyal demokrasiye inançlı bir insan olduğum için ve ‘Ben inançlı bir insanım’ diyen, ‘Ben Allah’a kayıtsız şartsız inanıyorum, Hz. Peygamber benim peygamberimdir’ diyen kimsenin de sosyal demokrasiyi reddetmesini doğru bulmuyorum. İnançlı bir insan sosyal demokrattır” diye konuştu.

“CAHİL BU İNSANLAR. KAFASI ÇALIŞMAYAN İNSANLAR”

Sosyal demokrat cami yapamaz diyenlere yüklenen Özcan, “Bizim Kardeşlik Köprüsü projemiz işte tam bundan esinlenerek yapıldı. Şu anda biz Bolu’da 150 aileyi kardeş aile yaptık. Bu bizim inancımızın gereği. Bu anlamda ‘Ben Ateistim’ diyen bir adamın sosyal demokrat olduğuna ben bir inanmıyorum. ‘Din bir afyondur ’diyen tatlısu solcularının, sosyal demokrasi ile hiçbir yönlerinin bağdaşmadığını sizlerle paylaşmak istiyorum. Yine abdestli kapitalistler var. Namaz kılarken bile para düşünenler var. Servetlerinin bırakın 40’da birini 40 binde birini bile zekat olarak vermeyenler var. Dolayısıyla arkadaşlar şunu söylüyorum, sosyal demokrat olmak Allah’ı Teâla’nın Kuran’ı Kerim’in emridir. Yani, ‘komşusu açken tok yatan bizden değildir’ diyen, buyuran Hz. Peygamber’imiz, Dünya’nın en büyük sosyal demokratıdır. O yüzden, ‘Sosyal demokrat bir adam nasıl cami yapar?’ diyenlere ben sadece gülüp geçiyorum. Cahil bu insanlar. Kafası çalışmayan insanlar” şeklinde konuştu.

“SOSYAL DEMOKRAT YÖNETİCİLERİNİN ÖZELLİĞİ BU OLMALI”

Fatih Sultan Mehmet’i de sosyal demokrat olarak örnek veren Özcan, şu ifadeleri kullandı:

“Borazanlar’da bu camiyi yapıyoruz, orada cami ihtiyacı olduğu için. Başka bir yerde de ihtiyacı olduğu için okul yapacağız. Önemli bir sosyal demokrat daha var tarihte, Fatih Sultan Mehmet. Ne diyor biliyor musunuz? Yöneticilerine seslenirken yeni camimize kitabi olarak, siz diyor yöneticiler diyor, vatandaşlara diyor ‘Oruç tutuyor musun?’, ‘Namaz kılıyor musun?’ gibi ‘Allah’ın kuluna soracağı soruları sormayın’ diyor. ‘Aç mısın?’, ‘Bir şeye ihtiyacın var mı?’ gibi kulun kula soracağı soruları sorun diyor. İşte sosyal demokrat yöneticilerinin özelliği bu olmalı. O anlamda bugün bu camiye ihtiyaç olduğu için cami yapımına başlıyoruz. Yarın okula ihtiyaç olursa bunu yaparız, sanat merkezine ihtiyaç olursa bunu yaparız, burada herkesin ihtiyaçlarını karşılamak bizim asli görevimiz.”

Editör: TE Bilisim