(Haber: Oğuzhan EKE) - AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, Bolu Belediyesinin 5 yılını “Kayıp” olarak değerlendirerek, “Algıyı yönetmekten ya da yönlendirmekten bahsetmişti beyefendi. Bolu’nun geleceğine oluşturulan yerlerin, arsaların satıldığına şahitlik ettik” dedi.

AK Parti Bolu İl Başkanlığında belediye başkan aday adaylığı tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıda AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner de konuştu. Güner’in gündeminde yerel seçim ve Belediye Başkanı Tanju Özcan vardı.

Başkan Özcan’ın başkanlık yaptığı dönemi kayıp olarak nitelendiren Güner,  “Bolu’da, şu anda bir 5 yıllık kayıp olarak değerlendirdiğimiz, Bolu’nun geleceğiyle, dönüşümüyle 5 yılını bir kayıp olarak değerlendirdiğimiz Bolu Belediyesiyle ilgili başlayacak süreç bizim burada muzaffer olarak inşallah, partimizin tekrar iktidarını yerel belediyecilikte vatandaşlarımızın teveccühüyle, milletin iradesine yansıtacağına inandığımız bir seçim arifesindeyiz” dedi.

“YERLERİN, ARSALARIN SATILDIĞINA ŞAHİTLİK ETTİK”

Güner, Özcan’ın arsa satışları üzerinde algı oluşturduğunu belirterek, “Algı operasyonlarıyla maalesef şahitlik ettiğimiz birçok konuyu, algıyı yönetmekten ya da yönlendirmekten bahsetmişti beyefendi, algıyı yönetirken aslında nereleri sattığını hatırlıyorum ben şu anda. Hepimizin geleceğine dair büyük emek ve hayallerle bazen sosyal yaşam alanı olarak kurulmuş, şehirde nefes alma alanlarımız vardı. Buralarda farklı şeylere şahitlik ediyoruz. Koruyamadığını, kollanamadığını… Yenisini yapmak yerine mevcut olanı koruması bile bizim için önemli olanıydı. Bolu’nun geleceğine, bize dönmesi için oluşturulan yerlerin, arsaların satıldığına şahitlik ettik” ifadelerini kullandı.

“NEDEN BU KADAR KREDİ BORCUNUN ALTINDA BOLU BELEDİYESİ?”

Başkan Güner, Belediyenin borçları olduğunu aktararak, “Bolu Belediyesinin kasasıyla ilgili sıkıntısı olmadığını, üreten ve kendi kendine yetebilen bir belediye olduğunu ifade ediyor. Madem böyle, neden bütçemiz aşağıya geliyor? Madem ekonomik olarak sorunumuz yok, neden bu kadar kredi borcunun altında Bolu Belediyesi ve neden emlak değeri yüksek arsalar hunharca birilerine, peşkeş çekilir seviyesinde satıldığına şahitlik ediyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE