(HABER: ASLI AKIŞ- BURHAN YEŞİLTAŞ) - Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Bolu’ya geldi. Bolu Valisi Erkan Kılıç’ı makamında ziyaret eden Suat Kılıç daha sonra esnafla da bir araya geldi.

Bolu’yu ziyaret eden Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, esnaf ve vatandaş ziyareti gerçekleştirdi. Büyükcami Mahallesi'nde iş yerlerini ziyaret eden Kılıç, sorunları ve talepleri dinledi.

Ziyaret esnasında yukarı çarşıda vatandaşlarla da sohbet eden Kılıç’a Yeniden Refah Partisi Bolu İl Başkanı Sadettin Baskın ve partililer eşlik etti.

Çoğunlukla dini ürünlerin satışıyla vatandaşların ilgi odağı haline gelen tarihi yapısı nedeniyle müşterileri cezbeden Taşhan’ın esnaflarıyla tek tek selamlaşan Kılıç burada da sohbet etti.

“EKONOMİ BİZİ ETKİLEDİ”

Yapılan ziyarette Kılıç’a esnaf olarak yaşadıkları sıkıntıyı aktaran kadın bir işletmeci; “Ürünleri dolarlarla alıyoruz. Dolar 19 iken aldığımız ürünleri 26-27 dolardan alıyoruz. Yukarı çarşıya genelde orta kesim, turistler ve Avrupa’da yaşayan Türkler gelir. Fakat şunu söyleyeyim biz hiçbir müşterimize bunu anlatamıyoruz. Bizim Bursa’daki çalışmalarımız tekstilimiz azar azar yapıyor ve dolarla geldiği için de fiyat yükseliyor maliyet. Bizimde satışımızı etkiliyor. Ekonomi hiç iyi durumda değil. Dış politikada iyi olabilirsin ama biz ülkemizi eskiden savaşlarla toprağımız verilirken şimdi satarak veriyoruz. Yukarı çarşı bolunun kalbidir. Şuan durmuş durumda ekonomi bizi tamamen çok etkiledi” dedi.

Kadın esnafın ekonomik göstergelerden kaynaklı problemlerini dinleyen Suat Kılıç, hem kendisini tanıttı ardından gerekli mesajları aldıklarını söyledi.

SUAT KILIÇ’TAN VALİ ERKAN KILIÇ’A ZİYARET

Esnaf ziyaretinin ardından Bolu valiliğine geçen Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Vali Erkan Kılıç’a makamında ziyarette bulundu. Kısa görüşmenin ardından Kılıç valilik binasından ayrıldı.

Editör: Ebru Buket EKE