Kadınlar Voleybol 1.Lig Yarı Final Etabında Bolu Belediyespor Voleybol Takımı üçüncü gün karşılaşmasında Mardin Büyükşehir Başakspor Voleybol takımına 3 – 2 mağlup olarak play-off etabını tamamladı. Yarı Final etabında oynadığı 3 karşılaşmadan da mağlup ayrılan Belediyespor Yarı Finalleri 1 puanla tamamladı. 

Kadınlar Voleybol 1. Liginde Bolu İlini temsil eden Bolu Belediyespor Kadın Voleybol takımı Yarı Final etabındaki tamamladı. Normal sezonunda B grubunda yer alan Mardin Büyükşehir Başakspor ile karşılaşan Belediyespor Karşılaşmadan 3 – 2 mağlup ayrıldı. Formalite maçının ilk iki setini Başakspor alırken sonraki 2 setini Belediyespor alarak karşılaşmayı Tie break setine aşıdı. Tie break setinde üstün olan ise Mardin temsilcisi Başakspor oldu. Alınan sonuçlarla Yarı Final etabını tamamlayan Belediyespor oynadığı 3 karşılaşmadan da mağlup ayrılarak grubu 1 puanla tamamladı. Karşılaşmada setlere göre önemli anlar ise şu şekilde yansıdı:

Setin ilk bölümü karşılıklı sayılarla 4-4 eşitlikle geçildi. Setin devamında iki takım da üstünlüğü sağlayamadı ve set 7-7 devam etti. Arka arkaya iyi servis kullanan Mardin temsilcisi skoru 12-10’a getirdi ve teknik molaya önde girdi. Mola sonrası skor 14-14’te eşitlense de Belediyespor kısa sürede skoru 19-17 üstünlüğüne çevirdi. Arka arkaya sayı alarak 4-0 seri yakalayan Başakspor skoru 21-19 lehine çevirince Belediyespor ilk molasını kullandı. Mola sonrasında Belediyespor eşitliği sağlasa da setin kalanını iyi oynayan Başakspor seti 25-21 kazanarak maçta 1-0 üstünlüğü aldı.

Setin ilk bölümü dengeli geçerken skor 3-3’e geldi. Setin devamında da üstünlüğünü net bir şekilde iki takım da gösteremezken teknik molaya Belediyespor 12-11 önde girdi. Mola sonrasında sete ağırlığını koyan Mardin ekibi skoru 18-15’e kadar getirdi. Yakaladığı üstünlüğü bırakmayan Başakspor seti 25-19 kazanarak karşılaşmada 2 – 0 üstünlüğe ulaştı.

Üçüncü sete iyi başlayan Belediyespor kısa sürede skoru 3-1’e getirdi. Setteki üstünlüğünü devam ettiren Belediyespor teknik molaya 12-8 önde girdi. Mola sonrasında sete daha iyi devam eden Mardin ekibi skoru 16-16’da eşitledi. Setin kalanında daha iyi performans sergileyen Belediyespor 25-22 seti alarak karşılaşmada durumu 2-1’e getirdi. Aldığı bu setle yarı final etabında aldığı ilk set oldu.

Dördüncü sete iyi başlayan ekip Belediyespor oldu ve skoru 7-5’e kısa sürede getirdi. Üstünlüğünü devam ettiren Belediyespor teknik molaya 12-9 önde girdi. Mola sonrasında Mardin temsilcisi skoru 14-14’te eşitlese de Belediyespor tekrar üstünlüğü aldı ve skoru 18-14’e getirdi. Yakaladığı üstünlüğü iyi devam ettiren Belediyespor seti 25-22 kazanarak karşılaşmadaki durumu 2-2’ye getirdi ve maç tie break setine uzadı.

Tie break setine iyi başlayan Mardin temsilcisi kısa sürede skoru 4-1’e getirdi. Setin devamında üstünlüğünü sürdüren Başakspor saha değişimine 8-3 önde girdi. Yakaladığı sayı farkını iyi değerlendiren Mardin temsilcisi seti 15-7 kazanarak karşılaşmadan 3-2 üstün ayrılan ekip oldu.

Editör: TE Bilisim