Canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, cumhurbaşkanı adayı olarak Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nu gösterdi.

 Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Haber Global ekranlarında yayınlanan Siyaset Özel programında Senem Tolunay Ilgaz’ın moderatörlüğünde gazeteci Faruk Aksoy ve Aytunç Erkin’in sorularını yanıtladı. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Başkan Özcan, aklındaki cumhurbaşkanı adayını da açıkladı.

“İKİSİNİN DE KAZANMA ŞANSI YÜZDE 100”

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kazanma şansının yüzde 100 olduğunu belirten Özcan, “Sayın Genel Başkan ile ilgili yorum yapmayayım ama Sayın Mansur Bey, Sayın İmamoğlu. İkisinin de kazanma şansı yüzde 100. Elimizde böyle değerler varken niye yüzde 51 kazanma şansı olanı çıkarırsınız? Ben Sayın Kılıçdaroğlu'nun aday olacağını düşünmüyorum. Çünkü defalarca genel başkanlar aday olmamalı dedi. Sayın genel başkanın o sözünü yiyip aday olacağını düşünmüyorum. 6 parti odak aday gösterecek mi belli değil, henüz netleşmedi. Hepsi de parlamenter sisteme dönüşten söz ediyor. Genel Başkanlar parlamenter sistemin doğal başbakan adayıdır. Ben Sayın genel başkanın aday olmasını istemem ama aday olursa oy veririm” dedi.

“SEÇİME KADAR SÜRDÜRÜLMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Aynı masa etrafında toplanan 6 siyasi partiye ilişkin de yorum yapan Başkan Özcan, “Ben o 6'lı masanın siyasi mantığını anlıyorum. Kendi içinde doğru bir mantık. Buna bir itirazım yok. Sürdürülebilir mi, en azından seçime kadar sürdürülmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu 6'lı masa Millet İttifakı olarak tamamen bütünleşecek mi yoksa asgari müştereklerde biz uzlaştık ama seçimlere farklı şekilde gireceğiz mi diyecekler. Nasıl hareket edecekler zamanla göreceğiz. Birbirinden bugüne kadar farklı düşünen farklı bir misyonu olan 6 partinin bir araya gelmesi herkes açısından önemlidir. Bu partiler bir araya gelip de birleşmiyorlar zaten hepimiz aynı partide siyaset yapacağız demiyorlar. Türkiye'nin temel meseleleriyle ilgili asgari konuda fikir birliğine vardık diyorlar” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim