Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekillerinin iç tüzükle ilgili dün gece başlattığı Meclis'i terk etmeme eylemi devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi Tanju Özcan’da eylemde yer alan milletvekilleri arasında.

Cumhuriyet Halk Partisi Tanju Özcan’ın da katıldığı eylem sırasında ‘hak, hukuk, adalet’ sloganları atıldı. Tanju Özcan’da meclis mikrofonlarının kapalı olması nedeniyle kendileri tarafından meclis genel kuruluna getirilen seyyar ses sisteminden konuşma yaptı.

“AKP ÇOK RAHATSIZ”

Yaptıkları açıklamalarda Özcan şunları söyledi: Maalesef iktidar partisi TBMM’de bizim halkın sorunlarını dile getirmemizden rahatsız. Türkiye’nin en yoksul kesimi olan orman köylülerinin sıkıntılarını, Türkiye’de kadro sorunu olan taşeron işçilerinin, atanamayan öğretmenlerin, milyonlarca emeklinin çözülemeyen sorunlarının, FETÖ ile yapılamayan, yapılmayan mücadelenin TBMM gündemine taşınmasından AKP çok rahatsız. O yüzden milletvekillerinin sözünü kesip kullanacakları süreyi azaltıp, TBMM gündeminden uzak tutulmasını amaçlıyor. Biz buna karşıyız.

“AKP, BİZİM KONUŞMAMIZDAN KORKUYOR”

Genel Kurul’da seyyar ses sistemi ile konuşma yaptığını da anlatan Özcan sözlerine şu şekilde son verdi: “Ben bugün orada eylem yapılırken de seyyar bir ses cihazıyla genel kurulda konuşmalar yaptım. Orada da şunu söyledim. AKP, bizim sözümüzü ne kadar keserse TBMM’de bizde sokakta o kadar çok yere gitmeye devam edeceğiz. Bundan sonra her hafta 10 tane kahveye gidiyorsak, 30 tane kahveye gideceğiz. Her ay 100 kapı çalıyorsak, bundan sonra 300 kapı çalacağız. İnsanlara bire bir derdimizi anlatmaya devam edeceğiz. AKP, bizim konuşmamızdan korkuyor. Ama haklılar korkmaya devam etsinler. Bundan sonra daha çok konuşmaya devam edeceğim.”

 

Editör: TE Bilisim