(HABER: EBRU BUKET EKE) - Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, seçim döneminde adayların verdiği vaatlerin yerine getirilemediğine dikkat çekerek, Mansur Yavaş hakkında da yorum yaptı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, TV100’de katıldığı ‘Başak Şengül ile Doğru Yorum’ programında seçim çalışmaları sırasında adayların verdiği vaatleri yerine getirememesinden dert yanarak, vaatlerden dolayı vatandaşın ekonomik ve sosyal yardım gibi sorunları belediyelerin çözmesini beklediğine dikkat çekti. Kendisinin böyle vaatlerde bulunmadığını söyleyerek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, Ankara’daki 1,5 milyon emekliden sadece 22 binine yardım yapabildiğine vurgu yaptı.

Özcan’ın konuşması şu şekilde;

“Yanlış bilgiler var. Falanca belediye başkanı her emekliye iki bin lira para verdi. Ben veremeyeceğimi söyledim. Çünkü bir kanun var. Sosyal yardımlaşma da aynı kanuna tabii belediyeler de… Sonuç itibariyle Ankara’da 1,5 milyon emekli var, Mansur Bey’in sadece 22 bin emekliye yardım yaptığı ortaya çıktı. Yine seçim döneminde bazı adaylar bilip bilmeden, kimi 5 bin lira para vereceğim dedi, kimi sosyal yardımlar yapacağım dedi. E bunlar da toplumu beklentiye soktu. Vatandaşın bizden beklediği de suyun ucuzlatılması, belediyenin emlak vergisini hiç almaması, katı atık bedelinin alınmaması… Öyle bir noktaya getirdiler ki artık; vatandaş ekonomik sıkıntısını belediyeler çözsün beklentisine girdi.”

Editör: Ebru Buket EKE