Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Kemal Kılıçdaroğlu ile bizim artık aynı çatıda siyaset yapabilme şansımız zaten kalmadı” dedi. Tanju Özcan, Ekrem İmamoğlu’nun CHP Genel Başkanlığı adaylığına ilişkin, “Ekrem Başkan, geç kalıyorsun. Artık bir karar ver ve bunu kamuoyuna açıkla” çağrısında bulundu.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybetmesinin ardından, sosyal medya üzerinden, ‘değişim’ ve ‘istifa’ çağrısında bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Tanju Özcan’ın kesin ihraç talebiyle yüksek disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı. Özcan’ın, sosyal medya paylaşımları nedeniyle kesin ihracının istendiği öğrenildi.

‘ADALET’ VE ‘DEĞİŞİM’ YÜRÜYÜŞÜ

Tanju Özcan, yaşanan gelişmeler üzerine 3 Temmuz’da Bolu’dan Ankara’ya ‘Adalet’ ve ‘Değişim’ yürüyüşü başlattı. 10 gün süren yürüyüşün sonunda Özcan ve beraberindekiler CHP Genel Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. Özcan, Kılıçdaroğlu’nun istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Yürüyüşün ardından Bolu’ya dönen Tanju Özcan, gazetecilerle açıklamada bulundu. Özcan, yürüyüş sırasında Kemal Kılıçdaorğlu, CHP’li il ve ilçe başkanlarına baskı kurduğunu belirterek, “Mitingdeki kalabalığı sayıyorlar. Polis kayıtlarına göre 4 bin civarında olduğu söyleniyor. Ben o sayıya çok takılmıyorum. Bu yürüyüşün sonunda o toplantının yapılmaması için 81 il başkanına, 300’e yakın ilçe başkanına baskı yapıldı. Yol güzergâhından geçerken, Ankara’nın ilçelerinden geçerken Kazan olsun Kızılcahamam olsun, bunlar benim dostlarım. Bolu’ya sık sık gelen insanlar.  Benim arkadaşlarım. Bunlar bile arayıp, ‘Ya kusura bakma, yanına gelemiyoruz görevden alınırız korkusuyla’ demek zorunda kaldılar. Defalarca çağrıda bulunduk bütün milletvekillerine, benim yürüyüşümü eleştirin, belediye başkanlarına benim yürüyüşümü eleştirin, 'Yanlış ‘yapıyorsun şu sebep’ dedim, bir kişi aramadı. Bir kişi de, bir milletvekili dâhil belki yanındakiler hariçtir, bir belediye başkanı çıkıp şu ana kadar, beni kınayan bir şey yapmadı. İnsanları öyle bir korkutmuş ki Bay Kemal, ben bile Cumhuriyet Halk Partililerin bu kadar baskıya boyun eğmelerine şaşırdım” dedi.

“YÜZSÜZCE DAVRANABİLECEĞİNİ BEN BİLE İNANMIYORDUM”

Kılıçdaroğlu’nun gerçek yüzünün seçimin ardından göründüğünü dile getiren Özcan, “Seçimden sonra Kemal Bey’in gerçek yüzü ortaya çıktı. Demokrat olmadığını ben biliyordum. Benim açımdan şaşırtıcı değil. Ama bu kadar diktatör olabileceğini, koltukta kalmak için bu kadar yüzsüzce davranabileceğini ben bile inanmıyordum. Kendisini yakından tanıyan insanlardan bir tanesi olarak” ifadelerini kullandı.

“EREN ERDEM, TROL BAŞI… İLKOKUL 2 TERK”

Özcan, Eren Erdem’i eleştirerek, “Bak o yanına sağ kolun diye aldığın yol yürüdüğün insanlara dikkat et.  Eren Erdem, trol başı… İlkokul 2 terk. Şu anda bizim yöneticimiz. Belediyeye gelse sözleşmeli olarak işe alamam adamı. Öyle bir adam 2018’de ne demiş, Kemal Bey’i istifaya davet eden tweet atmış.  ‘2920 gündür genel başkansın’ demiş. ‘9 seçim kaybettin. Yüzde 25 barajına takılıp kaldın, oysa cumhurbaşkanı adayı yüzde 30’u geçti. İstifa etmen lazım.’ Eren Efendi o seçimin üzerine 2 seçim daha kaybetti, 11 oldu bu. Daha trol başı olarak seni atamadan önce 2 seçim öncesinde bu genel başkana küfür ediyordu. İşte genel başkanın yürüdüğü adamlar bunlar” diye konuştu.

“ATATÜRKÇÜ OLDUĞUM SÜRECE BANA HUZUR VERMEYECEK”

Özcan, partiden istifa edebileceğini dile getirerek, “Sayın Fatih Altaylı’yla da bir telefon konuşmam olduğu doğru. ‘Ne yapmayı düşünüyorsun?’ dedi. Kendimi attırma zevkini onlara yaşatmak istemiyorum dedim. O yüzden 19’unda istifa edebilirim dedim. Ama diğer taraftan arkadaşlarla da konuşuyorum, onlar da ‘Bırak, o zevki tatsınlar.’ diyorlar. Atatürkçülerin partiden nasıl atıldığını tarih yazsın, o yüzden bırak atsınlar diyorlar. İstişare edeceğim, karar vereceğim. Hangisi doğruysa. Ama Kemal Kılıçdaroğlu ile bizim artık aynı çatıda siyaset yapabilme şansımız zaten kalmadı. Çünkü Kemal Kılıçdaroğlu ben Atatürkçü olduğum sürece bana huzur vermeyecek. Şu anda Cumhuriyet Halk Partisi’nde Atatürkçüler istenmiyor. İşte direnmeyenlerin sonu da böyle oluyor” şeklinde konuştu.

“EKREM BAŞKAN, GEÇ KALIYORSUN”

Özcan, toplantının sonunda Ekrem İmamoğlu’na genel başkanlık için çağrıda bulunarak, şu ifadeleri kullandı:

“Ekrem İmamoğlu’nu desteklemek istiyorum da Ekrem İmamoğlu, ‘Ben adayım’ demedi ki. Ben sadece şunu söyledim. Kamuoyunda şu anda öne çıkan isim CHP Genel Başkanlığı için Ekrem İmamoğlu. Ekrem İmamoğlu da benim kişisel fikrim, taşın altına elini koymalı, masaya yumruğunu vurmalı, ‘Bu düzen artık değişmeli, ben de varım’ demeli. Demediği her gün de güç kaybediyor. Bir dostu, kardeşi olarak uyarıyorum. Siyaseten badem bıyıklı demiştim ya Canan Kaftancıoğlu İstanbul delege seçimlerini hileyle, hurdayla nasıl kazanıyor. Takip ediyorum orayı da… Ekrem Bey de bunları biliyor. Ekrem Bey, dürüst adamadır, mert adamdır. Canan Kaftancıoğlu’nun kafasından geçen şeytanca hileler onun aklına bile gelmez.  O şeytanlıkları bilmez ama geç kalıyorsun, Ekrem Başkan, geç kalıyorsun. Artık bir karar ver ve bunu kamuoyuna açıkla lütfen.”

Editör: Oğuzhan EKE