Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, katıldığı televizyon programın eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş için, “Kupon belediyelerden birisine aday yapıldı. O da Kadıköy" dedi. Yarkadaş, o açıklamaya, “Tanju Özcan’ın o sözleri itibarsızlaştırmak üzere dile getiriliyor. Bolu’dan aday değilim. Tanju bu gece rahat uyusun” dedi.

Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen açıklamalarda bulunan CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş, parti tabanının yüzde 79'unun CHP liderini desteklediğini iddia etmişti. CHP'den kısa bir süre önce ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Yarkadaş'ın iddialarına tepki göstererek, "Dünya tarihi bu kadar büyük bir yalakalık görmedi." dedi.

"KILIÇDAROĞLU'NA DESTEĞİ VERDİ KADIKÖY ADAYLIĞINI KAPTI"

Söz konusu tartışmaya ilişkin TV 100 canlı yayınında açıklamalarda bulunan Tanju Özcan, Yarkadaş'ın Kılıçdaroğlu'ndan 'siyasi' bir söz aldığını ifade edip, "Kupon belediyelerden birisine aday yapıldı. O da Kadıköy" dedi.

"KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK YÜZDE 10"

"Barış kardeşimiz çıksın sokağa böyle bir şeyin olmadığını kendisi de görecek." ifadeleriyle tepkisini dile getiren Özcan, "Dünya tarihinde bu kadar da yalakalık olmaz artık yani. Neymiş yüzde 80'i destekliyormuş. Haydi koyun bakalım o zaman seçmenin önüne genel başkan için sandık. Şu anda karşılığı yüzde 10 bile değil. Fazla bile söyledim." dedi.

"NASIL GÖRMEZDEN GELİR?"

Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabına gelen 'istifa' tepkilerini örnek gösteren Özcan, "Bir taziye mesajı atıyor, altındaki yorumların 5 bin tanesinin 4 bin 900'ü 'istifa et' şeklinde. Hakarete varan yorumlar var bunu nasıl görmezden gelir." ifadelerini kullandı.

YARKADAŞ, ÖZCAN’A YANIT VERDİ

Gazeteci Yarkadaş, Özcan’ın açıklamalarına yine TV100’de katıldığı programda yanıt verdi. İddianı gerçek olmadığını aktaran Yarkadaş, “Tanju Özcan istihbarat almış ama yanlış istihbarat almış. Kadıköy’ü vermediler bana. Bolu’yu verdiler, Bolu’dan adayım. CHP’nin Bolu adayıyım. Aday değilim. Ben gazeteciyim. Benim siyasi bir faaliyetim yok. Milletvekilliğini yaptık. Tanju Özcan, kendisine yönelik eleştirilerimi değersizleştirmek, aklınca itibarsızlaştırmak için böyle iddialar ortaya atıyor. Ne Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir belediye başkanlığı tartışması var, ne kurullarımız onunla ilgili çalışmaya girmiş. Benim de öyle bir niyetim yok. Ama siyaset bu, yarın siyaseten uygun bir görev gelirse, ben sonuçta Cumhuriyet Halk Partisi üyesiyim. Bunu da saklamıyorum. Milletvekilliğini de yaptım. Ama Tanju Özcan’ın o sözleri itibarsızlaştırmak üzere dile getiriliyor. Bolu’dan aday değilim. Tanju bu gece rahat uyusun. Aday falan da değilim. Yani Tanju Özcan meselesi, benim açımdan Gürhan Hacır’ın programında kapanmıştır. Ama Tanju Özcan ısrarlı bir polemik sürdürmek istiyor. Ben o polemiğe girmeyeceğim” şeklinde konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE