Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP'den istifa ettiğini ve Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini söyleyen Abdüllatif Şener'e demediğini bırakmadı. Özcan; “Kılıçdaroğlu'nu yıllarca sizin gibi badem bıyıklılara güvenerek siyaset yaptığı için eleştirdim” ifadelerini kullandı.

Haber: Aslı Akış

14 Mayıs’ta yapılan genel seçimlerde aday gösterilmeyen eski CHP Milletvekili AK Parti kurucusu Abdüllatif Şener, katıldığı canlı yayında çok konuşulacak söylemlerde bulundu.

Şener, “Seçimde Kılıçdaroğlu ve CHP’ye oy vermedim” dedi. “Bolu milletvekilliğini Tanju Özcan’ı istemediğim için kabul etmedim” deyince Özcan canlı yayına bağlandı, sert konuştu.

“İKİ SEÇİMDE DE KILIÇDAROĞLU VE CHP’YE OY VERMEDİM”

Şener, “Birinci turda Sinan Oğan’a oy verdim, ikinci turda ise geçersiz oy kullandım. Milletvekili değildim ve oyumu böyle kullandım. Oy sandığına giderken milletvekili değildim. Milletvekili seçiminde de oy vermedim. Sinan Oğan’a oy verdiğimde CHP milletvekili değildim, seçim yapılırken vekillik düşer.” Açıklamasında bulundu.

CHP'DEN ADAY OLSAYDIM, OY VERECEKTİM DEMEYE GETİRDİNİZ”

Ağır ifadelerle Şener’e yüklenen Özcan, “Ben CHP'den aday olsaydım CHP'ye oy verecektim demeye getirdiniz. CHP'den aday olamadığınız için başkasına oy verdim dediniz. İşte sizin gibiler için biz deriz ki parti varsa ben varım parti yoksa ben yokum.” şeklinde konuştu.

“KILIÇDAROĞLU'NU YILLARCA BU YÜZDEN ELEŞTİRDİM”

Özcan, “Kılıçdaroğlu’na bu yüzden muhalifim. Kılıçdaroğlu’nu yıllarca sizin gibi badem bıyıklılara güvenerek siyaset yapmaya çalıştığı için eleştirdim. Kırgınlık hisseden CHP’liler bilmelidir ki yıllarca CHP’de olan insanlardan çok daha fazla mücadele ettim CHP’de. Sadece CHP’de milletvekilliği yaptığım dönemde değil, milletvekili değilken bile. Başbakan yardımcılığı yaptığım dönemde bile. Ben 2007’den sonraki yıllarda, milletvekili değilken de oy verdim. Bugün benim bütün sorularımın cevaplarını vermiş oldunuz. Teşekkür ediyorum. Size verilecek çok fazla cevabım yok. Çünkü değmezsin” ifadelerini kullandı.

Editör: Servet GÖKÇEK