Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yabancı uyruklular için yapılan zamların iptal edilmesine ilişkin, “kararın hesabını veririz, kararı alanlar olarak. Ama sığınmacı istilasına çanak tutanlar, acaba büyük Türk milletine ileride bunun hesabını nasıl verecekler” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediye Meclisinde alınan karar doğrultusunda Bolu’daki yabancı uyruklu vatandaşların su ve nikah ücretlerine büyük zamlar yapılırken, hızla alınan bir mahkeme kararı ile söz konusu uygulamanın durdurulması istendi. Konuyla ilgili Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal medya hesabından videolu bir mesaj yayımlayarak tepkisini dile getirdi.

“SU VE NİKAH ÜCRETLERİNE ZAM YAPMIŞTIK”

Karara karşı alınan tavrı hatırlatan Başkan Özcan, “Bir süre önce Bolu Belediye Meclisinde geçici sığnmacılar ki bunların içerisinde sadece oturma izni almış olanları kapsayan, su ve nikah ücretlerine zam yapmıştık. İçişleri Bakanlığı jet hızıyla bir soruşturma başlattı ve bizim yargılanmamızın önünü açtı. Jet bir karar vererek” dedi.

“BİZ BU KARARIN HESABINI VERİRİZ”

Sığınmacılara karşı aldıkları kararın hesabını verebileceklerini hatırlatan Başkan Özcan, “Biz bu sığınmacı istilasına karşı tepki olarak bu kararları aldığımızı söylemiştik. Yüce Türk adaleti önünde de biz bu kararın hesabını veririz, kararı alanlar olarak” ifadelerini kullandı.

“BUNUN HESABINI NASIL VERECEKLER”

Kendilerine karşı duruş sergileyenlerin, ileride hesap veremeyeceğini ileri süren Özcan, “Evet, maalesef bu kararı verenler sığınmacı istilasına çanak tutanlardır. Biz verdiğimiz karardan dolayı yüce Türk adaletine hesap vermeye hazırız. Ama bu sığınmacı istilasına, bize soruşturma izni vermek suretiyle çanak tutanlar, acaba büyük Türk milletine ileride bunun hesabını nasıl verecekler” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim