AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dilekçe Komisyonu Başkanı ve üyeleri ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) temaslarda bulundu.

Haber: Aslı Akış

Cumhuriyet Meclisi'nin davetiyle TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır başkanlığında KKTC'ye giden heyette AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ve CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu yer aldı.

Heyet, ilk olarak Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük ile KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın kabirlerini ziyaret etti. Heyet, daha sonra KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından kabul edildi.

Tatar, TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı ve üyelerini kabul etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye ile KKTC arasındaki ilişkilerin her zaman gönül birliği içinde geliştirildiğini söyledi.

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Satır da komisyonun denetim faaliyeti gerçekleştirdiğini belirterek, KKTC'de Ombudsman ile istişareler yaptıklarını ve iade-i ziyaret nedeniyle Ada'da bulunduklarını ifade etti.

Ziyaretin ardından paylaşımda bulunan AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın; “TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Sn. Belma Satır riyasetinde heyetimiz ile birlikte resmi temaslarda bulunmak üzere KKTC'deyiz. Ziyaretimizin ilk gününde KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı R.Rauf Denktaş ve Kıbrıs Türklerinin lideri Dr.Fazıl Küçük'ün kabirlerini ziyaret ettik. Ardından TBMM Dilekçe Komisyonu heyetimizle beraber Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’ı ziyarette bulunduk” dedi.

TBMM heyeti, son olarak KKTC Başbakanı Ersan Saner tarafından kabul edildi.

Editör: TE Bilisim