(HABER: BURHAN YEŞİLTAŞ)- Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, beIN SPORTS'a açıklamalarda bulundu.

Brand & Sport Summit 2023'ün ardından açıklamalarda bulunan Çelen, 2023'ün Cumhuriyetin 100. yılı olması nedeniyle ülkemiz adına çok önemli olduğunu söyledi.

Cimnastik branşından 81 ile yayıldıklarını dile getiren Çelen, Cimnastiğin artık beklentilerin arttığı bir branş olduğunu dile getirdi.

“Cimnastik artık Türkiye’de beklentilerin arttığı bir branş oldu”

Başkan Çelen, 2023 yılının Türkiye için çok önemli bir yıl olduğuna vurgu yaparak; 2023 Türkiye için çok önemli bir yıldı. 100.yıldı Cumhuriyetimizin kuruluşunun. Dolayısıyla bizde 2023’te 4-5yıl önce uluslararası organizasyonlara da talip olmuştuk. Onlar verilmişti ülkemize. Antalya’da Dünya Gençler Artistlik Şampiyonası hemen akabinde Avrupa kadın-erkek şampiyonalarını bitirdik. Sonunda yine Avrupa Aerobik Şampiyonasını organize ettik. Antalya’nın özellikle Türkiye’de bir spor turizmi gelişsin istedik. Orada Bakanlığımız tarafından muhteşem bir cimnastik salonu yapıldı. Buradan da Gençlik ve Spor Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. 81 il’e yayıldık. Cimnastik artık Türkiye’de beklentilerin arttığı bir branş oldu. Şampiyon sporcularımız çoğaldı. Diğer taraftan ritmikçi kızlarımızın trambolinci kızlarımızın başarıları ciddi ön plana çıkmaya başladı. Aerbokçi Ayşe Begüm Onbaşı’yı zaten Türkiye biliyor. Güzel gittiğimizi düşünüyoruz. Spor yetiştirmenin yanında Türkiye’de cimnastiği temel spor olarak Türkiye’nin her yerine yaygınlaştırdık. Biz şöyle bir misyonumuzun olduğunu düşünüyoruz. Diğer sporlara tabiri caizse bir sporcu fabrikası gibi sporcu yetiştirdiğimizi düşünüyoruz. Şampiyon olmayabilir ama özellikler esneme, kuvvet, sıçrama, denge, sürat bunları cimnastikle geliştirip bütün sporlara bir altyapı oluşturuyoruz. Türk sporuna çok büyük katkı diye düşünüyorum” dedi.

“Teknik kadrolarımızın işlerine çok karışmıyoruz”

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, 2024 Paris Olimpiyatlarına gidecek sporcuları teknik kadronun seçtiğini işaret ederek; “Gerçekten zorlanacağız. Belçika’daki Dünya Şampiyonasına giderken de takımı seçerken çok ciddi anlamda teknik ekip. Bizin en büyük başarımız çok işini seven, bu işle dertlenen bir kadrolar kurmak. Teknik komiteler, ilgili as başkan. Tamamen onların uyguladığı planları bizde yönetim kurulu olarak imzalıyoruz. Teknik kadrolarımızın işlerine çok karışmıyoruz. Dolayısıyla onlar bu ülkenin en başarılı olacakları kadrolarını çıkaracaklardır” şeklinde konuştu.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ