(HABER: NİLAY ÇELİK) - Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği'nin 39’uncu kuruluş yıldönümü ve 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü dolaysıyla Anıtpark’ta bir tören düzenlendi.

TEMAD Bolu Şubesi, kuruluşunun 39’uncu yıl dönümü ve Dünya Astsubaylar Gününü kutlamak amacıyla düzenlenen törene, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Beykoz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kd. Albay Mehmet Avcı, TEMAD Bolu Şube Başkanı Ramazan Musluk, TESUD Bolu Şube Başkanı Ahmet Şerafettin Yamaner,  subaylar, gaziler, dernek üyeleri ve davetliler katıldı.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD)’nin 39. kuruluş yıldönümü ve Dünya Astsubaylar günü, Emekli Astsubaylar Derneği Bolu Şubesi tarafından düzenlenen tören Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Törenin devamında Emekli Astsubaylar Derneği Bolu Şubesi Başkanı Emekli Astsb. Kd. Bçvş. Ramazan Musluk günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

“CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA 100 ŞUBEMİZLE”

TEMAD Bolu Şube Başkanı Ramazan Musluk, derneğin kuruluş amaç ve hedefine değinerek, “Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) 17 Ekim 1984 tarihinde, 2847 sayılı kanunla kamu yararına çalışan dernekler statüsünde kurulmuştur. Emekli olan astsubaylar ve ailelerinin sosyal, kültürel ve hukuki ihtiyaçlarını karşılamak, askerlik mesleğine ilişkin ortak anılarını yaşatmak ve dayanışmalarını devam ettirmek amacıyla faaliyetlerini sürdürmektedir. 39 yıl önce kurulan TEMAD, her geçen gün daha da büyüyerek, cumhuriyetimizin 100. yılında 100 şubemizle milletine ve devletine, gerektiğinde her türlü desteği veren bir milli güç haline gelmiştir. Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, ulu önder gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılapları ışığında, emekli astsubayların, ailelerinin ve toplumun örf ve adetleri ile insan haklarına saygılı, öncelikle mesleki konularımızın çözümüne katkı sağlamayı amaç edinmiştir. TEMAD, ülke genelinde dinamik ve katılımcı teşkilat ve örgüt yapısı ile gönüllülük esasına dayalı karşılıksız bir hizmet anlayışını görev edinmiştir. Derneğimiz, meslektaşlarımızın sorunları ile toplumsal konularda çözümler üretmeyi, kamu yararına çalışarak toplumsal faydayı ön planda tutmayı, siyasi partilerle ilişkileri tarafsız şekilde yürütmeyi ilke edinmiştir” dedi.

“AZİZ VATANIMIZA AŞIK, ŞANLI BAYRAĞIMIZA SEVDALIYIZ”

Musluk, emekli astsubayların ve ailelerinin ekonomik yaşam koşullarını göz önüne alarak, “Bugün gerektiğinde, ulusal sorunlarda söz sahibi, toplumdaki saygınlığı ve üyeleri arasındaki güçlü bağı ile örnek alınan bir sivil toplum kuruluşu olmayı başarmıştır. Bizleri biz yapan gelenek ve göreneklerimize bağlı kalarak vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin bekası için, kalkınan Türkiye yolunda cesaretle yürüyerek aziz vatanımıza aşık, şanlı bayrağımıza sevdalıyız.  Türkiye emekli astsubaylar derneği, kuruluş amaçları ve tüzüğündeki ilgili maddeler doğrultusunda; emekli astsubayların ve ailelerinin ekonomik yaşam koşullarını yükseltmek ve mesleki konulardaki gelişmeleri sağlamak için gerekli yasal çalışmalar hakkında öneri ve tekliflerini sunmakta, konuyu ilgili makamlarla da takibini yaparak sonucunu meslektaşlarıyla ve üyeleri ile paylaşmaktadır. TEMAD bu kapsamda; verdiği mücadelelerle ve yaptığı çalışmalarla MSB’ lığı başta olmak üzere ilgili kurumlarla doğru ve etkili iletişim kurarak meslektaşlarımızın haklı talepleri doğrultusunda özlük hakları ile ilgili önemli yasal düzenlemeler yapılmasına katkıda bulunmuştur” şeklinde konuştu.

“ASTSUBAYLAR BUGÜN GELDİĞİMİZ NOKTA İTİBARI İLE SON DERECE ÜZGÜNDÜR”

Astsubayların yıllardır beklediği tazminata da değinen Musluk, “Astsubaylar bugün geldiğimiz nokta itibarı ile son derece üzgündür. Çünkü yıllardır beklediğimiz ‘hakkımız olan tazminatın’ TBMM gündemine gelmesine rağmen yasalaşmamasıdır. Yıllardır verdiğimiz mücadelelerle birlikte son bir kaç aydır TEMAD çatısı altında; şubelerimiz, üyelerimiz, meslektaşlarımız ve ailelerimizle birlikte topyekün mücadelemiz sonucunda; 2023 yılında, muvazzaf, emekli, malul emekli astsubayları ile dul ve yetimlerini de kapsayacak şekilde MSB ‘lığınca hazırlanan ‘tazminat kanun teklifinin’ iktidar partisi milletvekilleri tarafından TBMM’ne verilmesinin sağlanmasına rağmen, TBMM başkanlığına sunulan bu teklif maalesef MSB komisyonuna ve genel kuruluna getirilmemiştir.  Gönülleri vatan sevgisi ile dolu, TSK’nın bel kemiği olarak tanımlanan biz astsubayların hakkımız olan ‘tazminat kanun teklifinin’ yasalaşmaması bizlerin kalplerinde gönül kırgınlığı ve derin bir üzüntü bırakmıştır” ifadelerini kullandı.

“TALEPLERİN OLUMLU SONUÇLANMASI İÇİN BİR VESİLE OLMASINI UMUT EDİYORUZ”

Musluk, istenilen taleplerin olumlu karşılanmasını ümit ettiğini belirterek,  “Astsubaylar günü ve TEMAD’ın kuruluş yıl dönümünün, meslektaşlarımızın haklı taleplerinin olumlu sonuçlanması için bir vesile olmasını umut ediyoruz. Bu duygularla Türkiye sınırları içinde ve dışında görev yapan özellikle bölücü terör örgütleri ile mücadele eden kahraman meslektaşlarımıza başarılar diler, ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi, kurucularımızı ve üyelerimizi rahmet ve şükranla anarak, gazilerimize ve üyelerimizede sevdikleriyle birlikte sağlıklı uzun ömürler temenni ederiz. Emekli ve muvazzaf olmak üzere ülkemiz ve asil milletimiz için görev yapan tüm meslektaşlarımızın astsubaylar günü ve TEMAD’IN 39. kuruluş yıldönümümüzde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize saygı ve şükranlarımızı sunarım. Ulu önder Atatürk’ün anlamlı bir veciz sözü ile sözüme son vermek istiyorum; ‘Bir milletin yaşlı vatandaşları ve emeklisine karşı tutumu o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır.  Mazide muktedirken bütün kuvveti ile çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin istikbale güvenle bakmaya hakkı yoktur.’” açıklamasında bulundu.