( Haber: Aslı Akış) - Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Bolu Şubesi’nin yeni hizmet binasının açılış töreni yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.  Derneğin Genel Başkanı Hamza Dürgen de Türkiye genelinde 98 şubelerinin bulunduğunu söyledi.

Açılış törenine; CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mehmet Avcı, TEMAD Genel Başkanı Hamza Dürgen, Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Bolu Şube Başkanı Kıbrıs Gazisi Emekli Kıd. Binbaşı Ahmet Şerafettin Yamaner, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Bolu Şubesi Başkanı Ramazan Musluk, belediye başkan yardımcıları, siyasi partilerin il başkanları, siyasi partilerin il genel ve belediye meclis üyeleri, STK başkanları, oda ve dernek başkanları, emekli subaylar ve astsubaylar ile çok sayıda davetli katılım sağladı.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Bolu Şubesi’nin açılış programı saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

BAŞKAN MUSLUK, DERNEK FAALİYETLERİNDEN BAHSETTİ

İl Binasının açılış konuşmasını yapan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Bolu Şubesi Başkanı Ramazan Musluk, “Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Bolu Şubesi 2022 senesinde değerli büyüklerimizin özverileri ve gayretleri ile kurulmuş zaman içerisinde dernekleşme faaliyetleri ile üye sayısını her geçen gün arttırarak bu günlere gelmiştir. Kurulduğu günden beri derneğimize ait bir yerimiz olmaması, kira ve çeşitli giderlerin yüksekliği derneğimizi maddi olarak zorlamış, altından kalkılamaz bir hale getirmiştir. Kurulduğu tarihten itibaren kalıcı bir yer arayışı içerisinde olan derneğimiz TEMAD genel merkezimizin, diğer il ve ilçe TEMAD şubelerinin, üyelerimizin, bağışta bulunan hayırsever ve iş insanlarının katkıları ile şuan açılışını yapmış olduğumuz toplam 56 metrekarelik, 2 ayrı bölümden oluşan derneğimize geçmiş bulunuyoruz. Büromuzun donatılmasında bizlerden desteğini esirgemeyen Bolu Belediyesi’ne, siyasi partilere ve iş insanlarımıza katkılarından dolayı ayrı ayrı hepsine derneğimiz adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“DERNEĞİMİZ VATAN SEVGİSİYLE KURULMUŞ ÖNCÜ BİR KURULUŞ”

Başkan Musluk’un akabinde kürsüye gelen TEMAD Genel Başkanı Hamza Dürgen; “Buradaki toplanma amacımız, elbette ki şuan derneğimiz açısından tarihi bir gün. Derneğimiz vatan sevgisinin toplumda yeşermesi için kurulmuş öncü kuruluşlardan sosyal faaliyetlerini yürüten bir kuruluştur. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözünü düstur edinmiş, milli bir güç haline gelmiştir. Şuan ülkemiz genelinde 98 şubesiyle faaliyetlerini yürütmektedir” dedi.

“NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Astsubayları ordunun bel kemiği şeklinde niteleyerek; “Bunu herkes bilir ve söyler. Subaylarımızda sürekli olarak söyler. O anlamda Türkiye’de emekli astsubayların bira araya gelmesi bu tür oluşumlar içinde olması bizleri mutlu ediyor. Ayrıca şunu da memnuniyetle görüyorum. Astsubay derneklerimizle, subaylar derneklerimiz arasında da çok yakın bir iş birliği var. Bu bizi mutlu ediyor. Bizde bu tür oluşumların desteklenmesi kanaatindeyiz, Bolu Belediye Başkanlığı olarak. Elimizden geleni de yapacağız. Kurtuluş Savaşı yıllarına atıfta bulundunuz. Çok emek verdiniz. Sizin büyükleriniz. Ama tabi bunun yanında olan PKK terör örgütüyle yürütülen mücadelede yine FETÖ terör örgütüyle yürütülen mücadelede de ben astsubaylarımızın ve subaylarımız ne kadar ne kadar önemli bir rol aldığının altını çizmek istiyorum. Sizin derneğinizin kuruluşuna şiar olan Mustafa Kemal Atatürk’ün o güzel sözüyle sözlerime son vermek istiyorum: “Ne Mutlu Türküm Diyene” ifadelerini kullandı.

“EN BÜYÜK SORUNLARIMIZDAN BİR TANESİ MİSAKI MİLLİ SINIRLARIMIZ”

CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, astsubayların sorunlarını meclise taşıyacaklarını belirterek; “Asker olmak hakikaten çok zor. Namlunun ucunda olmak, hayatını riske atmak bu memleket için bu ülke için vatan için hareket etmek gerçekten çok zor. Ülkemizin etrafında o kadar çok sorun var ki, bu sorunların içerisinde en büyük sorun Misakı Milli sınırlarımız. Bu sınırların korunmasında en önemli faktör olan, en önemli risk almış olan buradaki Astsubaylarımızın, emekli Astsubaylarımızın, subaylarımızın dayanışması, davranışı ve tutumudur. Astsubaylarımızın burada derneğimiz açılırken çeşitli problemleri olduğunu biliyorum. Bunları mecliste de dile getirmek için kendileriyle istişare yapıyoruz. Bu kadar risk almış, bu kadar önem arz eden bir derneğin sorunları hepimizin sorunu olması lazım. Bu sorunlarında çözüme ulaştırılması bizlerin önceliği olması lazım. Böyle bir fiziki mekanı da kazandırılmasında destek veren bütün kurumlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

konuşmaların ardından törende açılış duası yapıldı akabinde açılış kurdelesi tüm protokol üyeleri tarafından kesildi ve heyet dernek binasını inceledi.

Editör: Oğuzhan EKE