İstanbul İskilip ve çevre köyleri Dernek Başkanı Lütfi Karaca, Bolu ÇOR-DER Başkanı H. Fikret Kısar, İskilip Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Bozkurt’un katılımlarıyla Ulaştırma Bakan Yrd. Yüksel Coşkunyürek’i makamında ziyaret edip yaptığı İskilip incelemeleri için teşekkür ettiler.

Ziyarette açıklamalarda bulunan Ulaştırma Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, Tosya yolunun 10 km’lik bölümünün ihalesinin yapılacağı sözünü verdi. Bakan danışmanı İsmail Çağlar Çorum yolunun ihalesinin yapıldığını ve nisan ayında ilk kazmanın vurulacağını akabinde de Tosya yolunun ihale sürecinin başlayacağını belirtti.

İskilipliler heyetinin ikinci durakları Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yrd. Hidayet Vahapoğlu’na oldu. Heyet, 20 yılda ancak 11 km’si yapılabilen Tosya yolu için, Vahapoğlu’ndan siyasi destek istediler. Hidayet Vahapoğlu da Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Başbakan Binali Yıldırım ile görüşme sağlayabileceğini söyledi.

Heyetin dördüncü durakları ise Anayasa Mahkemesi Üyesi Hasan Tahsin Gökcan oldu. Gökcan, İskilip-Tosya yolu ve yapımı devam eden yüksekokulun takipçisi olacağını belirtti.

Editör: TE Bilisim