KOSGEB, “Üretim ve İhracatta Teknoloji Seviyesi Yüksek, Katma Değerli Ürünlerin ve KOBİ’lerin Payının Arttırılması” proje teklif çağrısı kapsamında, Bolu Sanayi ve Ticaret Odasında bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Kobi Uzmanı Elif Semerci tarafından iş adamları ve girişimcilere projeye başvuru konusunda sunum gerçekleştirildi.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen sunuma Bolu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, KOSGEB İl Müdür Celil Kürşad Dereci, BOLU TSO üyeleri, iş adamları ve girişimciler katıldı.

Üretim ve İhracatta Teknoloji Seviyesi Yüksek, Katma Değerli Ürünlerin ve KOBİ’lerin Payının Arttırılması” proje teklif çağrısı kapsamında düzenlenen programda KOBİ Uzmanı Elif Semerci, projenin amacı, uygulama şekli, projeye çağrı konuları, projenin içeriği gibi konularda katılımcıları bilgilendirdi.

Kobi Uzmanı Elif Semerci; “Türkiye ekonomisinin üretim ve dış ticaret yapısının değişmesinde katan değerli ve ileri teknolojili sektörler önemli rol oynamaktadır. Misyonu KOBİ ve girişimcilerin rekabet güçlerini geliştirecek destek ve hizmetler sunarak ekonomik ve sosyal kalkınmadaki paylarını artırmak olan KOSGEB tarafından, bu anlayış doğrultusunda, imalat sanayiinde hedeflenen yapısal dönüşümün aktörü olacak KOBİ’lerin desteklenmesi için “Üretim ve İhracatta Teknoloji Seviyesi Yüksek, Katma Değerli Ürünlerin ve KOBİ’lerin Payının Arttırılması” konulu proje çağrısı hazırlandı.” dedi.

Sunumun devamında, Semeri, proje çağrısının detaylarına yer verdi. Semerci şöyle devam etti; “Proje çağrısının hedef kitlesi, imalat sektöründeki KOBİ’ler oldu. Proje sunacak işletmelerin KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve aktif olmaları gerekmektedir. Bilanço usulünde defter tutmak kaydıyla; orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerdeki KOBİ’lerin tümü başvuru yapabilecek, orta düşük ve düşük teknolojili sektörlerdeki KOBİ’lerde ise 2016 yılı net satış hasılatının en az 300.000 TL ve yıllık ortalama çalışan sayısının en az 3 olması şartı aranacaktır. İşletmelerin proje bütçe tekliflerinin, 2016 yılı net satış hasılatını aşmaması gerekecektir. Proje çağrısı ile işletme başına 300.000 TL’ye kadar geri ödemesiz, 700.000 TL’ye kadar geri ödemeli olmak üzere toplam 1.000.000 TL’ye kadar destek verilebilecektir. İşletmelerin aşağıda belirtilen konulardan birinde hazırlayacağı projeler, çağrı kapsamında desteklenecek olup, proje çağrısının toplam bütçesi 500.000.000 TL’dir.

Proje çağrısı için başvuru yapacaklara uyarılarda da bulunan Semerci, “Proje çağrısı için başvuru sistemi 20 Ekim 2017 günü saat 23.59’da kapatılacaktır. Son başvuru tarih ve saatinden önce onaylanmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı ve 2016 KOBİ Beyannamesi onaylı işletmeler, veri tabanı giriş şifreleri ile sisteme girerek başvurularını oluşturabilecektir.” dedi.

Editör: TE Bilisim