Tavuklara saldırdığı gerekçesiyle tüfekle vurulan sokak köpeğinin sağlık durumunun iyiye gittiği açıklandı.

Haber: Oğuzhan Eke

Edinilen bilgilere göre, Sarıcalar Mahallesi’nde yaşayan A.A., kümesindeki tavuk ve hindilere bir sokak köpeğinin saldırdığını fark etti. Aldığı tüfekle kümese giden A.A., sokak köpeğini vurarak yaraladı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve HAYDİ ekipleri tarafından yaralı köpek Bolu Belediyesi Hayvan Hastanesi’ne gönderildi.

Vücudunun farklı noktalarına saçma isabet ettiği bilinen yaralı köpeğin sağlık durumuna ilişkin Selim Yılmazer isimli vatandaş tarafından açıklama yapıldı.

“VETERİNER ARKADAŞLARIMIZIN KONTROLÜ ALTINDA”

Sosyal medyada yer alan açıklamada köpeğin sağlık durumunun iyi olduğunu ve tedavisinin devam ettiğini belirten Yılmazer, “Bu çocuğun öldüğüne dair söylemler yayıldı. ‘Ankara’ya nakli yapılsın’ gibi söylemler yayıldı. Belediyemizde, veteriner arkadaşlarımızın kontrolü altında. Vücudunun birçok noktasında saçma var ama Ankara’daki hekimlere gönderdiğimiz röntgen sonuçlarına göre bu saçmadan dolayı operasyon yapılamacağını, bu sefer derin yaralar oluşabileceğini söylediler. Şu an antibiyotik tedavisiyle beraber, bacak kısmındaki enfeksiyonun giderilmesi için arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor. Çocuğumuz da sağlıklı bir şekilde iyileşip, buradan naklini sağlayıp, yeni yuvasına ulaştıracağız” dedi.

Öte yandan, köpeği yaralayan A.A.’ya, Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında bin 285 lira para cezası kesildiği belirtildi.

Editör: TE Bilisim