(Haber: Yasin Celal Torun) - Türk Büro Sen Genel Merkezinde, Memur Sendikacılığında Sosyal Medya Kullanımı ve Önemi hakkında Çalıştay gerçekleştirildi.

Genel Merkezde gerçekleştirilen çalıştaya Türk Büro-Sen Genel Başkanı Türkeş Güney, Genel Başkan Yardımcıları Vedat Ulu, Özkan Ulupınar, Nebi Yay, Emrah Coşkun, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Hukuk Bölümü Prof. Dr. Olgun Değirmenci, tüm Şubelerimizden 18-40 yaş aralığındaki genç yöneticiler katıldı.

“KAMU KURUMLARINDA ÇALIŞMA BARIŞI BOZULMUŞTUR”

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Türkeş Güney, artan enflasyon dar gelirli dediğimiz maaş ve ücretli kesimin, alım gücünü olağanüstü düştüğünü aktararak, “Devletimiz bir hedef koymuş, Cumhuriyetin II. yüzyılı Türk yüzyılı olacak, biz de inanıyor bu hedefe, bu misyona katkı sağlamak istiyoruz. Özellikle son iki yılda ülkemizle birlikte bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 denilen salgın hastalığın da etkisiyle, emtia fiyatları ve buna bağlı olarak enflasyon olağanüstü artmış, artan enflasyon dar gelirli dediğimiz maaş ve ücretli kesimin, alım gücünü olağanüstü düşürmüş, maaş ve ücretlerin alım gücü kalmamıştır. Nisan 2023 ayında kamuda görev yapan işçilere yapılan ücret artışları, kamu personel rejiminde ana unsurun; yani memur ve diğer kamu görevlilerinin, maaş ve ücretlerinin önüne geçmiş, diplomanın, eğitimin ve nitelikli insan kaynağının önemi sorgulanır hale gelmiş, kamu kurumlarında çalışma barışı bozulmuştur.” dedi.

“SOSYAL MEDYA BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Sosyal Medyanın kullanımı ve önemine değinen Genel Başkan Güney, “Hızlı bir şekilde geniş kitlelere ulaşabilme açısından sosyal medya bizim için çok önemlidir. Paydaşlar aracılığıyla yaratılan etkileşim ortamı aracılığıyla karar vericiler üzerinde baskı kurabilme, nihayetinde de taleplerimizi  görünür kılabilme ve algı oluşturabilme gibi önemli fırsatlar sunar. Sosyal medya, yazılı ve görsel basına alternatif olarak kamuoyu oluşturma amacıyla da kullanılabilmektedir. Özellikle son yıllarda geleneksel haber kaynaklarında kendine yer bulamayan konu ve olaylar, bu mecrada gündeme gelmekte, bireylerin sosyal medya kullanımlarının artması ve etkileşim mekanizmaları sayesinde hızlıca büyük kitlelere ulaşabilmektedir. Bu bakımdan sosyal medya, sendikalar için üyeleriyle etkileşim kurabilecekleri bir alan olmasının yanı sıra, geleneksel haber kaynaklarında yer verilmeyen faaliyet ve etkinliklerini duyurabileceği, doğru kullanılması halinde büyük kitlelere ulaşabileceği, bu yolla da bilinirliğini ve popülerliğini arttırabileceği bir alan olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bize de; Türk Büro-Sen olarak, gerek Sendikamızın tanıtımı gerekse faaliyetlerimizin üyelerimize ve hedef kitlemize doğru ve hızlı olarak ulaşmasında, sosyal medya mecrasına çok önem veriyoruz. Bu amaçla düzenlediğimiz çalıştayımızın faydalı olacağına inanıyoruz” dedi.

Editör: Servet GÖKÇEK