CHP Bolu İl Başkanı Ersan Türkoğlu, başka bir partiden aday olması halinde Belediye Başkanı Tanju Özcan’a hakkını helal etmeyeceğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Merkez İlçe kongresinde yapılan konuşmalar güne damga vurdu. İl Başkanı Ersan Türkoğlu, Tanju Özcan’ın partideki herkese borcu olduğu ve başka bir partiden aday olursa CHP’ye ihanet etmiş sayarak hakkını helal etmeyeceğini ifade etti.

CHP Bolu il başkanı Ersan Türkoğlu yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“Seçim kaybettikten sonra olup bitenlerle ilgili pek çok değerlendirme yapıldı ama bizim gibi Kemalistlerin yapmadığı ya da yapmasını beklediğim bir değerlendirme var. O değerlendirme şu; ilk önce biz kendimizi değerlendirerek süreci yorumlayacağız. Şapkamızı kendi önümüze koyacağız. “Kardeşim, Türkiye için son derece önemli olan seçimlerde ben ne yaptım? Diyeceğiz. Buradan başlayacağız. Eğer buradan başlamazsak. Yani ilk önce bu partiye üye olan bizler, kendi özeleştirimizi yapmazsak onun dışında konuştuğumuz her cümle hep boş kalır.”

“O MAKAMLARDA OTURMANIZA SEBEP OLANLARDAN BİRİ DE BENİM”

“Malum uzun zamandır Cumhuriyet Halk Partisinin Bolu Merkez İlçe Başkanı olarak görev aldım. Ondan sonra da il başkanı olarak atandım. Bugüne kadar parti lehine karar vermeye çalıştık. Seçimleri kimle kazanırsak onu aday göstermeye özen gösterdik. Bolu Belediyesini kazandığımız zaman hepimiz ciddi anlamda sevindik ve mutlu olduk. Bu kazanç tabi ki başta belediye başkanının ama daha çok ona emek veren örgütün başarısıdır. Şunu net bir şekilde koymak gerekiyor; Hiçbir milletvekili, hiçbir belediye başkanı, hiçbir genel başkan örgütü olmadan başarılı olamaz. Eğer Bolu’da bir başarı varsa bu örgütün eseridir. Ve örgüt bu eseri ortaya koyduğu için o makama gelen insan üzerinde de söz sahibidir. “Ben kazandım”, “ben oy aldım” deme hakkı hiçbir siyasetçinin lüksü değildir. Hiç kimse Cumhuriyet Halk Partisinden üstün değildir. Bireysel olarak söylemem gerekirse “En büyük hatam, görevde bulunduğum süreç içerisinde Bolu Belediye Başkanı Sayın Tanju Özcan’ı kontrol edememektir. Genel siyaset ile ilgili çıkışlarına ve beyanlarına engel olamamak. Benim bireysel olarak kendisinden hiçbir talebim olmamıştır. Partililerimizin taleplerini yerine getirecek girişimlerde bulunduk ama başarılı olamadık. Belediye Başkanımıza söz geçiremediğimiz için kendisi şu an Cumhuriyet Halk Partisinin üyesi değil. Dün ittifak ortağımız İYİ Parti ile bir görüşme yapmış. Kendisi aday, başarılar diliyorum. Ama ona emek vermiş. Aday göstermiş biri olarak şunu söylüyorum; Bu parti sizi 4 kere milletvekili seçti. 1 kere belediye başkanı seçti. 1 kerede aday gösterdi. Sizin bu partideki herkese borcunuz var. Cumhuriyet Halk Partisine borcunuz var. Bu parti sizi o makamlara taşıdı. Eğer başka bir partiden aday olacaksanız, altı oka ihanet edecekseniz. Size hakkımı helal etmiyorum.”