CHP Bolu İl Başkanı Ersan Türkoğlu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın kendisine yönelik il başkanlığıyla ilgili yaptığı açıklamaya, “Benim hiçbir zaman böyle bir pankartım olmadı, Genel başkana hiçbir zaman övgüler dizmedim” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Ankara’ya gerçekleştirdiği yürüyüş sonrasında Bolu’da basın açıklaması yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu İl Başkanı Ersan Türkoğlu’nu eleştirdi. CHP İl Başkanı Türkoğlu’nun AK Parti’ye dair sert eleştirilerde bulunmadığının altını çizen Başkan Özcan,  “Ersan Türkoğlu, benim açımdan CHP il başkanı değil, Kemal Kılıçdaroğlu’nu sevenler derneğinin başkanı” dedi. Özcan’ın bu açıklamasına Türkoğlu, CHP İl binasında gerçekleşen basın toplantısında, sorulan soru üzerine cevap verdi.

“ELEŞTİRİLECEK TABİ Kİ ÇOK YÖNÜ VARDIR”

Türkoğlu, seçimler sonrasında 9 il başkanı olarak Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Merkezini eleştirdiklerini hatırlatarak, “Sayın Kılıçdaroğlu, özü itibariyle kötü birisi değil. Bu ülkede haksızlığa, hırsızlığa, yolsuzluğa bulaşmış biri değil. Eleştirilecek tabi ki çok yönü vardır. Biz de malumunuz 9 il başkanı olarak, Batı Karadeniz il başkanları olarak, özellikle seçimden sonra yaşanan süreyle ilgili Sayın Genel Başkana ve Cumhuriyet Halk Partisinin genel merkezine bazı eleştirilerde bulunduk. Ama biz sadece Genel Başkanı ya da genel merkezi değil, kendimiz de dâhil seçimi kaybeden bütün örgütleri o sürecin içerisine kattık. Bizim de bu seçim kaybında sorumluluğumuz, payımız var. Bazısının çok yüksektir, bazısının çok azdır. Ama en basit Cumhuriyet Halk Partisi üyesi kimliğini taşıyan kişinin bile kaybedilen bir seçimde sorumluluğu muhakkak vardır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“HERKES KILIÇDAROĞLU’NU SEVENLER DERNEĞİNİ KURABİLİR”

Bolu Belediyesi binasına asılan ve Kemal Kılıçdaorğlu’nu öven pankartı hatırlatan Türkoğlu, “Bizler de Genel Başkanın şahsının değil, Cumhuriyet Halk Partisinin il başkanı olarak atandık. Atanma konusunu kabul ediyorum ama unutmayın merkez ilçe başkanı olarak seçilmiş bir arkadaşınız olarak görev yaptım. Yani 2 dönem merkez ilçe başkanlığını kongrelerde kazandım, sonra il başkanımızın ayrılmasından dolayı, il başkanı olarak atandım. Seçimden önce Sayın Belediye Başkanımız, Bolu Belediyesine bir pankart astı. Genel Başkanımız burada miting yaparken. Orada da güzel bir ifade vardı, ‘Yüz yılda bir Kemal gelir. Birinci Kemal, Gazi Mustafa Kemal Atatürk. İkinci Kemal, Kemal Kılıçdaroğlu gibi bir ifade vardı. Doğal olarak herkes Kılıçdaroğlu’nu sevenler derneğini kurabilir. Başkanlığını yapabilir, destek verebilir. Kötü bir insan değil. Ama samimiyet adına ifade ederseniz, benim hiçbir zaman böyle bir pankartım olmadı. Hiçbir zaman sosyal medyada böyle bir şey paylaşmadım. Genel başkana hiçbir zaman övgüler dizmedim” diye konuştu.

“SAYIN BAŞKANIMIZ DA SEÇİMDEN ÖNCE KEMAL BEY’İ SEVİYORDU”

Türkoğlu, seçimden önce Özcan’ın da Kılıçdaroğlu’nun sevdiğini belirterek, “Şunu ifade edeyim, böyle bir pankartın asılmasını belediye başkanımıza ben tavsiye ettim. Onu açık açık söyleyeyim, atama il başkanı olarak. Ama içeriğini Sayın Belediye Başkanımız doldurdu. İçeriği kendisine aittir. O yüzden Sayın Başkanımız da seçimden önce Kemal Bey’i seviyordu. Burada ifade ediyor. Ama ben şu an resmi olarak Bugün Cumhuriyet Halk Partisi’nde Bolu’da, herhangi bir sıkıtı yaşanırsa, Cumhuriyet Halk Partisini temsil eden biriyim. Başkanımız nasıl isterse o gözle görebilir. İl Kongresinin yapılacağı güne kadar, İl başkanı olarak üzerime düşeni yapacağım” şeklinde konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE