Yum, Pizza Hut'ın yeni sahibiyle belirli performans hedeflerine ulaşması durumunda 2030'a kadar 75 milyon dolar daha alabilir.

Bu anlaşma, Pizza Hut'ın operasyonlarının toplam 2,7 milyar dolar değerindeki daha kapsamlı elden çıkarılma sürecinin bir parçası. Geçen ay Yum, Çin anakarasındaki Pizza Hut operasyonlarını Yum China Holdings'e 1,2 milyar dolara sattığı ayrı bir işlemi de tamamlamıştı. Bu iki işlem Pizza Hut'ı Yum'ın portföyünden fiilen çıkardı.

Yum artık en güçlü büyüme potansiyeline sahip olduğunu düşündüğü markalara odaklanacak: KFC, Taco Bell ve Habit Burger & Grill. Bu üç marka toplamda 151 ülke ve bölgede 44 binden fazla restoranla faaliyet gösteriyor.

Yum! Brands CEO'su Chris Turner yaptığı açıklamada, "Benzersiz dijital imkanlarımız ve ölçeğimizin yanı sıra geleceğin tüketicisine aralıksız odaklanmamız, restoranların ekonomik performansını güçlendirmemiz ve Byte by Yum!'dan yararlanmamız, büyümemizi hızlandırmamızı ve hissedarlarımıza uzun vadeli, sürdürülebilir değer sunmamızı sağlayacak" dedi.

Muhabir: MEHMET ŞAH ELKATMIŞ