(HABER MERKEZİ)- KKYDP Altyapı projelerinde hibe sözleşmelerinin imzalanması ile başlayan süreç satın alma, makinelerin yerinde kontrolü ve hibe desteği ödemeleri ile son buluyor.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının 14.3. Etap 2022-2023 başvuru dönemi kapsamında küçük aile işletmeciliğine yönelik birçok yatırım konuları ile %50 hibe desteği sağlanmasına yönelik program çiftçilere ekonomik katkı sağlamaya devam ediyor.

“PROJE BEDELİ OLARAK 15.709.324,87 TL HİBE DESTEĞİ”

Konu hakkında açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Zekeriya Ar; "Altyapı proje başvurularında; bu dönem A iş planı yatırım konularına başvuran proje sahipleri hibe desteğinden yararlanarak makine ve ekipmanlarını teslim alarak %50 hibe destek ödemelerini almışlardır. A iş planı kapsamında 130 adet proje sahibi ile hibe sözleşmesi imzalanmıştır. Bolu ilinde çiftçilerimize toplam proje bedeli olarak 15.709.324,87 TL hibe desteği sağlanmıştır. Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubemizden İl Proje Yürütme birimi görevlileri projelerin sürdürülebilirliğini 2 yıl boyunca çiftçilerimizi ziyaret ederek sağlayacaktır. Bunun yanında birçok üreticimiz de ihtiyacı olan makine ekipman desteğinden faydalanmıştır” açıklamasında bulundu.