Bolu’da öğrencilere uzaktan eğitim erişimini sağlamak için 4 okulda EBA Destek Noktası faaliyete girdi. Millî Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un e-konferans yöntemiyle katıldığı EBA Destek Noktaları Tanıtım Programına Mevlana İlkokulunda oluşturulan Destek Noktasından katıldı.

 Haber: Aslı Akış

 Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğünce uzaktan eğitim erişimine giriş imkanı olmayan ya da giriş yapmakta zorlanan öğrenciler için 4 okulda EBA Destek Noktası kuruldu.

Uzaktan eğitimle başlayan 2020-2021 eğitim-öğretim döneminde oluşturulan Eğitim Bilişim Ağı(EBA) Destek Noktaları ile öğrencilere teknik destek sağlanacak. Bolu merkezde kurulan 4 destek noktasıyla uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerin yanında olunacak.

Dileyen öğrenciler ilimiz merkezinde bulunan Mevlana Ortaokulu, 50. Yıl İzzet Baysal Ortaokulu, Bolu Sosyal Bilimler Lisesi ve Orhangazi Ortaokullarında sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek oluşturulan 4 EBA Destek Noktasını kullanarak EBA üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecek.

EBA destek noktaları ile uzaktan eğitime erişimin önündeki engeller kaldırılarak evlerinden uzaktan eğitime katılma imkanı bulamayan öğrencilerin Eğitim Bilişim Ağı'ndan faydalanmalarını sağlanacak. Ayrıca, il genelinde kurulumu devam eden EBA Destek Noktaları ise kısa sürede hizmete girecek.

“EBA DESTEK NOKTALARIMIZI OLUŞTURDUK”

Bolu İl Millî Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde gerçekleştirilen EBA Destek noktalarının açıldığını belirterek; “Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Bolu’muzda da internet erişimde zorluk yaşayan öğrencilerimizin istedikleri zaman, rahatlıkla istifade edebilecekleri EBA destek noktalarımızı oluşturduk. İhtiyaç halinde bunları çoğaltmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“50 KADAR EBA DESTEK NOKTAMIZ ÖĞRENCİLERİMİZİN HİZMETİNE SUNULDU”

Sarıcı, merkez ve ilçeler dahilinde 50 EBA destek noktasının oluşturulduğuna işaret ederek; “Merkez ve ilçelerimizde 50 kadar EBA destek noktamız öğrencilerimizin hizmetine sunuldu. Bu noktalarda öğrencilerimiz herhangi bir sıkıntı yaşamadan internet üzerinden EBA’daki dersleri tekrar izleme, değerlendirme ve derslerine katılım sağlama imkanına kavuşacaklardır. Bu projenin hayata geçmesinde rehberlik eden sayın bakanımıza, bakanlık yetkililerimize teşekkür ederim. Öğrencilerimize maske, mesafe ve hijyene dikkat ederek sağlıklı ve başarılı günler diliyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim